Τοπικά

Εξ αποστάσεως η εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Αποφάσεις να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις εαρινού εξαμήνου εξ αποστάσεως έχουν λάβει πολλά τμήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς δεν θα ήθελαν να ρισκάρουν τη διασπορά ενδεχομένων κρουσμάτων.
Βέβαια υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τα τμήματα οδηγήθηκαν στις εξετάσεις μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Το υπουργείο παιδείας έριξε ουσιαστικά το μπαλάκι στα ΑΕΙ να αποφασίσουν μόνα τους, ανά τμήμα ή κατά σχολή, τι θα κάνουν με τις εξετάσεις. Βέβαια, όπως αναφέρουν πανεπιστημιακοί, ποιο είναι το νόημα να γίνουν οι εξετάσεις διά ζώσης, όταν τα μαθήματα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως.
Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της συγκλήτου, όπου θα γνωστοποιηθούν και οι αποφάσεις των τμημάτων.

«Στη σχολή Γεωπονικών Επιστημών τα τμήματα έχουν αποφασίσει να διεξάγουν τις εξετάσεις εξ αποστάσεως για διαφόρους λόγους» τόνισε ο κοσμήτορας της σχολής Γεωπονικών Επιστημών κ. Νίκος Δαναλάτος και συμπλήρωσε πως «πρώτον, ας υποθέσουμε ότι οι φοιτητές θα έρθουν από διάφορα μέρη για να γράψουν μαθήματα στον Βόλο. Θα μπουν κατά ομάδες σε μια αίθουσα διδασκαλίας και τι θα συμβεί, αν εκδηλωθεί ένα κρούσμα; Θα χάσουν εκτός από τον νοσούντα και οι υπόλοιποι φοιτητές που ήταν μαζί τους την εξεταστική; Επίσης πολλές αίθουσες και αμφιθέατρα δεν αερίζονται με φυσικό τρόπο και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Επίσης και μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορούν να διεξαχθούν οι εξετάσεις με αδιάβλητο και ομαλό τρόπο. Και ήδη υπάρχει εμπειρία σε αυτό το κομμάτι από τις εξεταστικές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια κάποια στιγμή οι φοιτητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα και ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συμβεί τον Σεπτέμβριο».

Εξ αποστάσεως θα κάνει τις εξετάσεις και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Γιώργο Σταμούλη που διδάσκει στο τμήμα να αναφέρει ότι «ένας από τους λόγους που πάρθηκε η απόφαση αυτή στο τμήμα ήταν και ότι θα έπρεπε να γυρίσουν στον Βόλο για μερικές εβδομάδες, όταν αρκετοί, ένα εκτιμώμενο ποσοστό γύρω στο 30%, έχει ξενοικιάσει».

Εκδήλωση
Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει τη χαρά να φιλοξενεί την κα. Κατερίνα Πραματάρη (αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τον κ. Κωνσταντίνο Λάφκα ιδρυτικά μέλη του UniFund, ενός από τα πιο ενεργά επιχειρηματικά κεφάλαια στην Ελλάδα με εξειδίκευση σε εγχειρήματα έντασης γνώσης που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης.
Η κ. Πραματάση και ο κ. Λάφκας θα εξηγήσουν πως πρέπει να προετοιμασθεί μία (επιχειρηματική) ομάδα για την επιτυχή παρουσίαση της πρότασής τους σε εν δυνάμει επενδυτές.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαΐου και ώρα 6.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το