Ελλάδα

Έβρος: Συνελήφθησαν Σύριοι με 5.000 χάπια Captagon, το ναρκωτικό των Τζιχαντιστών

Πολλά ερωτηματικά και συναγερμό στις αστυνομικές αρχές της χώρας έχει προκαλέσει η σύλληψη δύο νεαρών Σύριων το πρωί της Δευτέρας, στον Έβρο, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους περίπου 4.925 χάπια Captagon, του διεγερτικού ναρκωτικού που χρησιμοποιούν ευρέως οι Τζιχαντιστές και το οποίο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σπάνια κυκλοφορεί στις πιάτσες των τοξικομανών στα αστικά κέντρα της χώρας.

Οι δύο Σύριοι εντοπίστηκαν σε χωράφι της παραποτάμιας ζώνης, στην ευρύτερη περιοχή του Τυχερού και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη από τους αστυνομικούς. Οι συλληφθέντες είχαν μπει παράνομα στη χώρα, ενώ εκτός από τα χάπια Captagon βρέθηκε στην κατοχή τους και μισό κιλό κατεργασμένης κάνναβης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για την κατοχή των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όπως ανέφεραν στο ethnos.gr έμπειροι αστυνομικοί από τις διευθύνσεις των νομών της Θράκης, η συγκεκριμένη ποσότητα Captagon θεωρείται αρκετά μεγάλη, γεγονός που προκαλεί σειρά ερωτηματικών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τη συγκεκριμένη διεγερτική ουσία κάνουν χρήση και άτομα Αραβικής καταγωγής που δεν ανήκουν στις τάξεις των Τζιχαντιστών.

Ωστόσο, κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού να είχε προορισμό φανατικούς μουσουλμάνους που ήρθαν στη χώρα μας ως πρόσφυγες και μετανάστες.

Απανωτές συλλήψεις με ναρκωτικά το τελευταίο διάστημα
Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έξαρση του φαινομένου μεταφοράς ποσοτήτων ναρκωτικών από την Τουρκία από μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας μέσω της Ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για «βαποράκια», που έχουν ως στόχο να μεταφέρουν και να πουλήσουν τα ναρκωτικά στις πιάτσες των τοξικομανών κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αρκεί να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά από το τέλος Ιουνίου, που αστυνομικοί συλλαμβάνουν αλλοδαπούς, οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες από την Τουρκία. Στις άλλες δύο περιπτώσεις οι αλλοδαποί μετέφεραν κάνναβη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το