Κόσμος

Νοσοκομείο το γήπεδο του Βελιγραδίου όπου η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ

Οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις έστησαν εκτάκτως ένα νοσοκομείο 500 κλινών σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Βελιγράδι τη Δευτέρα, καθώς η Σερβία αντιμετωπίζει νέα έξαρση του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.
Πρόκειται για το γήπεδο αρχικά γνωστό ως «Μπεογκράντσκα Αρίνα», όπου η Εθνική Ελλάδος είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2005.

Το νοσοκομείο, που στήθηκε στη φιλοσοφία των νοσοκομείων σε πεδίο μάχης, αποτελεί «προληπτικό μέτρο» καθώς τα νοσοκομεία της σερβικής πρωτεύουσας βρίσκονται κοντά στα όριά τους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Βελιγραδίου, Γκόραν Βέσιτς.

Τα επίπεδα μετάδοσης του κορωνοϊού στη Σερβία έχουν ανέλθει της τελευταίες ημέρες σε εκείνα που είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οδηγώντας τις ελληνικές αρχές στην απαγόρευση εισόδου Σέρβων πολιτών στην Ελλάδα από τη Δευτέρα το πρωί ως και τις 15 Ιουλίου.

Οι σερβικές αρχές είχαν επιβάλει κατά το πρώτο κύμα την άνοιξη πολύ αυστηρούς όρους περιορισμού, αλλά η χαλάρωση των μέτρων εγίνε επίσης βιαστικά τον Μάιο, με αγώνες ποδοσφαίρου και τένις να διεξάγονται προ γεμάτων εξεδρών, μεταξύ άλλων.

Στα κρούσματα στη χώρα περιλαμβάνεται και ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, που πλέον ξεπέρασε χωρίς προβλήματα τον κορωνοϊό.

Στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο, όπου επίσης σημειώνεται έξαρση και ζουν πολλοί Σέρβοι, οι αρχές επέβαλαν την Κυριακή απόλυτη απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα σε τέσσερις πόλεις.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το