Ελλάδα

Έβρος: Συναγερμός στις Αρχές για καραβάνι με χιλιάδες μετανάστες

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά τις πληροφορίες για καραβάνι που οργανώνεται και μέσω των social media στο οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρουν μέρος 70.000 μετανάστες από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι Αρχές γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή ότι κάποιοι οργανώνουν αυτό το καραβάνι των μεταναστών και έχουν πάρει τα μέτρα τους στον Έβρο. Αναλύοντας, οι Αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα αυτούς που μπαίνουν και δηλώνουν συμμετοχή για το καραβάνι των μεταναστών, στέκονται σε δύο πολύ βασικά σημεία.

Περιμένουν το «πράσινο φως» από την Τουρκία
Το πρώτο, είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς φαίνεται ότι είναι άτομα που έχουν έρθει από τη Συρία, τα τελευταία χρόνια διαμένουν στην Τουρκία, άρα βρίσκονται εκεί και με κάποιο συγκεκριμένο καθεστώς, και τα οποία τώρα πια δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στην Τουρκία, γιατί υπάρχει ένα κύμα εναντίον τους – δεν τούς παίρνουν πια στη δουλειά, δεν τους νοικιάζουν πια σπίτια και άρα δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο εκεί και θέλουν να μεταναστεύσουν.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο στέκονται οι ελληνικές Αρχές είναι ότι θα περιμένουν, λένε, όσοι συμμετέχουν στο καραβάνι, το «πράσινο φως» από τις τουρκικές αρχές. Όλο αυτό, υποστηρίζουν, είναι σχεδιασμένο ώστε οι τουρκικές αρχές να στείλουν ένα μήνυμα προς την Ελλάδα ότι, όταν θα κάνουν τα στραβά μάτια μπορούν να ξεκινήσουν οι 70.000 – 80.000 άνθρωποι και να φτάσουν μέχρι τον Έβρο.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το