Οικονομία

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η δημοσιονομική ασφυξία είναι μοχλός πίεσης

eyropi

«Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα -χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, αξιωματούχοι της ευρωζώνης ελπίζουν ότι «η στενότητα της ρευστότητας θα πιέσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει μεταρρυθμιστικά σχέδια πιο γρήγορα από την προθεσμία έως τα τέλη Απριλίου που έχει οριστεί από τους πιστωτές, ανοίγοντας το δρόμο για την αποδέσμευση κεφαλαίων».

Άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Το πρωί εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να τονίζει στην ομιλία του ότι στην Ελλάδα «δίνεται περισσότερος χρόνος, όχι περισσότερα χρήματα».

To 71% των Γερμανών αμφιβάλλει για την μεταρρυθμιστική βούληση της Ελλάδας, ενώ μόλις το 26% θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, το 74% εκφράζει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου της πάταξης της φοροδιαφυγής, με το 26% των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει την υπόσχεσή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το