Τοπικά

Εταιρεία διεκδικεί ποσό 252.960 ευρώ από Δήμο Σκιάθου

Νέα προβλήματα με τον ανάδοχο του έργου ταφής απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ αντιμετωπίζει ο Δήμος Σκιάθου. Δικαστική απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον Δήμο.
Συνολικό ποσό 252.960 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, διεκδικεί από τον Δήμο Σκιάθο εταιρεία για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου με απόφασή του δέχθηκε την αγωγή και υποχρεώνει τον Δήμο Σκιάθου να καταβάλει στην ενάγουσα εταιρεία το ποσό των 204.000 ευρώ και το ποσό των 48.960 ευρώ που αναλογεί στον ΦΠΑ με τον νόμιμο τόκο.
Επίσης καταδικάζει τον Δήμο Σκιάθου να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα που ανέρχονται στο ποσό των 3.500 ευρώ. Η επίδοση της απόφασης έγινε στον Δήμο στις 10 Οκτωβρίου 2019 με δικαστικό επιμελητή.
Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με ομόφωνη απόφασή της, όρισε πληρεξούσιο δικηγόρο για την άσκηση έφεσης στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου και της εταιρείας με σκοπό να απορρίψει την αγωγή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το