Τοπικά

Εστία μόλυνσης εγκαταλειμμένο σπίτι στη Ν. Ιωνία “Θ”

Πέρα από τα σκουπίδια που υπάρχουν και την ανεξέλεγκτη βλάστηση, έχουν εμφανιστεί τρωκτικά και έντομα, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα όσων έχουν την… ατυχία να γειτνιάζουν με το ακίνητο
Πέρα από τα σκουπίδια που υπάρχουν και την ανεξέλεγκτη βλάστηση, έχουν εμφανιστεί τρωκτικά και έντομα, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα όσων έχουν την… ατυχία να γειτνιάζουν με το ακίνητο

Ένα εγκαταλειμμένο ακίνητο, το οποίο τα τελευταία χρόνια περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου, έχει εξελιχθεί σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους κατοίκους της συνοικίας Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία, οι οποίοι ζητούν την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που τους απασχολεί και απειλεί τη δημόσια υγεία.

 

 

Η οικία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κυρίλλου και Μικράς Ασίας. Πριν από πολλά χρόνια με τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης οι τίτλοι ιδιοκτησίας πέρασαν στον τότε Δήμο Νέας Ιωνίας, με σκοπό να κατεδαφιστεί και να διανοιχθεί ο δρόμος που διέρχεται από το σημείο. Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου με έγγραφό της, που χρονολογείται από το 2013, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των κατοίκων για τη ρύπανση, τόσο εντός του οικήματος, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Μεταγενέστερη αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, μαρτυρά ότι το χρονικό διάστημα που ακολούθησε, δεν έγινε καμία παρέμβαση στο ακίνητο και η υπερβολική συσσώρευση απορριμμάτων συνιστά κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 
Πέρα από τα σκουπίδια που υπάρχουν και την ανεξέλεγκτη βλάστηση, έχουν εμφανιστεί τρωκτικά και έντομα, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα όλων όσοι έχουν την… ατυχία να γειτνιάζουν με το ακίνητο. Η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά τις ημέρες που στη συνοικία γίνεται λαϊκή αγορά, αφού το εγκαταλειμμένο σπίτι μετατρέπεται σε υπαίθριο w.c. δίνοντας τη χαριστική βολή στους περίοικους.

 
Εφόσον ο Δήμος Βόλου εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του ακινήτου, εκείνο που επείγει, είναι να υπάρξει συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και να δρομολογηθεί η κατεδάφισή του, αν και η ύπαρξη ελενίτ προϋποθέτει ειδική διαδικασία για την αφαίρεση των υλικών από αμίαντο. Όμως, μέχρι να γίνουν όλα αυτά και με δεδομένη τη δυσκαμψία των δημόσιων υπηρεσιών σε ανάλογες περιπτώσεις, οι κάτοικοι των οδών Κυρίλλου και Μικράς Ασίας θα περνούν τη δική τους «Οδύσσεια»…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το