Τοπικά

Ερώτηση Μεϊκόπουλου: «Τι θα γίνει με την αποζημίωση των τουριστικών λεωφορείων για Ιούλιο & Αύγουστο»

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η χορήγηση της έκτακτης επιδότησης ως αποζημίωση για την απαγόρευση πλήρωσης του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων για τους μήνες του Ιουλίου και Αυγούστου στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων προκαλώντας αντιδράσεις στους επαγγελματίες που, όπως λένε, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ κρατικής επιδότησης μέχρι σήμερα.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε στις 25.01.2021 Τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων «Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ» στην οποία συζητήθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της αποζημίωσης για την πληρότητα θέσεων Ιουλίου και Αυγούστου που έπρεπε να έχουν λάβει από το Νοέμβριο του 2020.

«Η αποζημίωση που έπρεπε να καταβληθεί από το Νοέμβριο πήρε αναβολή για τον Ιανουάριο με τη δικαιολογία ότι ορισμένοι επαγγελματίες δεν είχαν υποβάλει αιτήσεις. Παρόλο που οι επαγγελματίες περίμεναν να λάβουν επιτέλους τα χρήματα στις 29 Ιανουαρίου του 2021, μέχρι και σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί» επισημαίνει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κάνοντας λόγο για κενές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα στηρίξει οικονομικά τον κλάδο που βρίσκεται σε παρατεταμένη ακινησία.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο τουρισμός, που στηρίζει καθοριστικά την ελληνική οικονομία ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, είναι «ανύπαρκτος» στην κυβερνητική καθημερινότητα και «εξαφανισμένος» από την κυβερνητική ατζέντα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε με άλλους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Τουρισμού και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ζητώντας πρόσθετα μέτρα στήριξης των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, ενώ ρώτησαν πότε θα γίνει η είσπραξη της αποζημίωσης των τουριστικών λεωφορείων για την πληρότητα θέσεων Ιουλίου και Αυγούστου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το