Τοπικά

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την άμεση επισκευή της λιμνοδεξαμενής στον Πάνορμο Σκοπέλου

Να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες επισκευές στο έργο της λιμνοδεξαμενής στον Πάνορμο Σκοπέλου να συμβάλει επιτέλους το έργο αποτελεσματικά στην υδροδότηση του νησιού, σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε, ζήτησε με Ερώτηση του από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, η λιμνοδεξαμενή αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί που ξεκίνησε να κατασκευάζεται ήδη από το 1996, με συνολικό κόστος 11 εκατ. ευρώ.
«Σκοπός κατασκευής του έργου ήταν να καλύψει το πρόβλημα της υδροδότησης στο νησί της Σκοπέλου σε ποσοστό 40%, ωστόσο σύμφωνα με το Δήμαρχο του νησιού και την τοπική κοινωνία, το έργο χωρητικότητας 100 χιλιάδων κυβικών σήμερα δεν λειτουργεί», τόνισε ο Βουλευτής,

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο το έργο παρουσιάζει πολλά κατασκευαστικά προβλήματα. Η λιμνοδεξαμενή δεν συγκρατεί το νερό, με αποτέλεσμα και όταν αυτό συγκεντρώνεται σε πέντε ημέρες να αδειάζει, ενώ λόγω των κακοτεχνιών, δεν μπορεί να δημιουργηθεί ούτε το απαραίτητο διυλιστήριο ώστε το νερό να είναι πόσιμο. Ακόμα, οι υπερχειλίσεις νερού λόγω των τεχνικών προβλημάτων έχουν καταστρέψει το γύρω δρόμο αλλά και ένα κομμάτι εσωτερικά της λιμνοδεξαμενής.

«Μία λιμνοδεξαμενή που κατασκευάστηκε για να χρησιμεύσει ως μέσο συγκέντρωσης νερού για τις απαραίτητες εργασίες ύδρευσης και άρδευσης του νησιού, ουσιαστικά αποτυγχάνει να συγκρατήσει το νερό που συγκεντρώνει», τόνισε δεικτικά ο Βουλευτής και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα για την επισκευή της λιμνοδεξαμενής, τονίζοντας πως η προώθηση έργων που συμβάλουν στην εξασφάλιση της υδάτινης αυτονομίας των Σποράδων θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το