Αθλητισμός

Ερωτήματα και ενστάσεις από τη Λέσχη Ο.Φ. Νίκης για τις ενέργειες της Λίγκας

Η δικαστική διαμάχη της Νίκης με την Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ έληξε, με το Διαιτητικό Δικαστήριο να απορρίπτει τις προσφυγές των «κυανολεύκων». Η Λέσχη Ομίλου Φίλων Νίκης συντάχθηκε με τον αγώνα που έδωσε η ΠΑΕ και με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει τις ενστάσεις της για την απόφαση, ενώ απευθύνει και ερωτήματα προς τη Λίγκα.

Η ΠΑΕ Νίκη επεδίωξε να διαφυλάξει τα συμφέροντά της, αφού εξ αρχής οι άνθρωποί της είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν η ομάδα να παίξει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Με τον μη υποβιβασμό των τελευταίων ομάδων της περσινής σεζόν και την άνοδο περισσότερών ομάδων από τη Γ’ Εθνική, οι σύλλογοι της Φούτμπολ Λιγκ αυξήθηκαν και όπως είναι λογικό το ίδιο το πρωτάθλημα υποβαθμίζεται. Αυτό φάνηκε και με την προσφορά της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που είναι πολύ μικρή.

Οι φίλαθλοι θεωρούν ότι η διοίκηση της ΠΑΕ έπραξε σωστά και σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Λέσχη Ομίλου Φίλων Νίκης με ερωτήματα και ενστάσεις για όλα όσα συνέβησαν και οδήγησαν τη Λίγκα στο να αποφασίσει για τη συμμετοχή 20 ομάδων στη Φούτμπολ Λιγκ.

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Λέσχης Παναγιώτη Αθανασίου είναι η εξής:
«Ελλάς το μεγαλείο σου… Όχι, δεν περιμέναμε τη δικαίωση της ομάδας μας για τις προσφυγές από όλους αυτούς που κόπτονται για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Η απόλυτη ξεφτίλα που σε κάνει να νοιώθεις αηδία και αναρωτιέται κανείς αν άξιζε τον κόπο να ασχοληθείς. Και πάμε στο δια ταύτα:

Υποτίθεται ότι οι δικαστές του Διαιτητικού -αεροπαγίτες- θα έπαιρναν μια απόφαση σαν αυτή των Χανίων (δεδικασμένο). Όμως ο λαός λέει ότι «εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός» και δυστυχώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της δικαιοσύνης. Για να πάρουν μια τέτοια απόφαση, αναρωτιέσαι τι είδους πιέσεις ασκήθηκαν (πολιτικές, παραγόντων) για να εξυπηρετηθούν άλλες ομάδες και άλλα συμφέροντα.

Εμείς σαν φίλαθλοι της Νίκης Βόλου έχουμε κάποια ερωτήματα και κάποιες ενστάσεις:
1) Τι αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος σε ότι αφορά τη συμμετοχή των ομάδων; (να είναι 14).
2) Που το είδατε κύριοι του Συνεταιρισμού γραμμένο να μην πέσουν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες;
3) Κύριε Λεουτσάκο, οι υποσχέσεις που δώσατε για αναβάθμιση του Συνεταιρισμού ήταν μόνο και μόνο η «καρέκλα» για τέσσερα χρόνια, από δύο που ήταν, αδιαφορώντας για το μπάχαλο που έχετε δημιουργήσει…
4) Με ποια κριτήρια η ομάδα μας θα παίξει στον νότιο όμιλο;
5) Μπορείτε να μας απαντήσετε ποιες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρωτάθλημα (φάκελοι);
6) Μπορείτε να μας πείτε ποιο είναι το μετοχικό κεφάλαιο κάθε ομάδας;
7) Πρωτάθλημα 20 ομάδων σε δύο ομίλους πουθενά μα πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται. Και εδώ έχουμε την πρωτιά κ. Λεουτσάκο παραμυθιάζοντας τους παράγοντες για δήθεν περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά για τις ομάδες. Όμως στις 3/11/2020 ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ ότι τα χρήματα είναι 1,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή από 60.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Τί αλλάζει τώρα που το πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο ομίλους και όχι σε έναν; Έτσι, λοιπόν, βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλη αυτή η φαρσοκωμωδία ήταν για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα.

Οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι για τους ανθρώπους που κρατάνε τα ηνία της ομάδας μας. Ζητούν τα αυτονόητα, ούτε κατηγορίες, ούτε ομίλους.
Τέλος, απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να παρουσιάσουν τη Νίκη Βόλου ως το «μαύρο πρόβατο». Η διαδρομή της σε 96 χρόνια ιστορίας της τα λέει όλα.

Λυπηρό όμως είναι ότι όλοι αυτοί είχαν και τη συμπαράσταση του συμπολίτη Ολυμπιακού Βόλου (τί φοβηθήκατε άραγε;).
Κύριοι, όσο και να στιγματίσετε και να αμαυρώσετε την προσπάθεια όλων μας (διοίκηση, προπονητές, φίλαθλοι), σας πληροφορούμε ότι είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ όσο κρατά η ανάσα μας, δίπλα στην αγαπημένη μας Νίκη Βόλου».

Φωτό: Ο πρόεδρος της Λέσχης Ο.Φ. Νίκης Παναγιώτης Αθανασίου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το