Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Πάει πολύ να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ υποδείξεις

Την έντονη αντίδραση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου προκάλεσαν οι «συμβουλές» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας που κατέθεσε στεφάνι, την περασμένη Παρασκευή προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ το εργατικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Απαντώντας, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου διαμηνύει ότι «πάει πολύ, να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ υποδείξεις».

Ολόκληρη η απάντηση:

Πάει πολύ, ο ΣΥΡΙΖΑ του 3ου μνημονίου, της αλήστου μνήμης προεκλογικής πρωθυπουργικής αμετρέπειας στη ΔΕΘ, και του πλιάτσικου των συντάξεων με τον Νόμο Κατρούγκαλου, να συστήνει (με αφορμή την Πρωτομαγιά) στο Εργατικό Κίνημα «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και «στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα εργασιακά δικαιώματα»!
Πάει πολύ, το κόμμα, που άφηνε τους ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ ασύδοτους να διαλύουν τα Συνέδρια της ΓΣΕΕ, αφήνοντας, στην πιο κρίσιμη μνημονιακή φάση, ακέφαλο το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό Όργανο, να «αποτίει» τώρα τιμή σ’ Aυτούς, που θυσιάσθηκαν, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ενότητας και όχι του εργατοπατερισμού.
Ας μετριάσουν λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ το… βαρύτατο πένθος τους, για τους νεκρούς πρωτεργάτες αγωνιστές και ας αναλογισθούν πόσο ωφελιμότερο θα ήταν για την εργατική τάξη, εάν αμφότεροι έπαυαν να υπηρετούν τα συμφέροντα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Κεφαλαίου, παριστάνοντας τις (εν αμαρτίαις) εύθυμες χήρες.
Οι εργαζόμενοι, σε αντίθεση με ό,τι νομίζουν, δεν τρώνε κουτόχορτο. Γνωρίζουν πολύ καλά –και βιωματικώς, δυστυχώς– ποιοί τους «πούλησαν», όταν γίναν κυβέρνηση, και ποιοί εκ του ασφαλούς διαρκώς τούς δουλεύουν, χωρίς την προοπτική να κυβερνήσουν ποτέ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το