Τοπικά

Εργατικό Κέντρο: Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία την Πρωτομαγιά στον Βόλο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στα Συνδικάτα και στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 9:30 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).
Στην ανακοίνωσή του για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

«Δυστυχώς, ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, με ευθύνη του ΠΑΜΕ, αμαυρώνεται από τα πρωτοφανή γεγονότα ακύρωσης του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που καμμιά σχέση δεν έχουν με τις αξίες και τα οράματα των πρωτεργατών του Κινήματος! Αυτή τη θυσία, που στόχο είχε να ενώσει και όχι να χωρίσει τους εργαζόμενους, στον αγώνα τους για τη βελτίωση της ζωής τους, επιχειρεί σήμερα να καπηλευτεί το κομματικό/συνδικαλιστικό μόρφωμα και σύμφυρμα του ΠΑΜΕ, βρίζοντας, καταστρέφοντας και χειροδικώντας κατά συναδέλφων μας, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ξεπερνώντας όλα τα όρια!
Η απαράδεκτη αυτή δράση, που, δυστυχώς, αφήνεται να εξελίσσεται με την σιωπηρή, όσο και ύποπτη ανοχή της Κυβέρνησης, δεν καταργεί μόνον Συνέδρια και δεν αλλοιώνει διαδικασίες! Υποκινούμενη από το Κόμμα που δεν εκπροσωπεί παρά την… ισχνότητα στην πολιτική σκηνή, προσφέρει ενσυνείδητα το μεγαλύτερο δώρο στους Βιομήχανους, αφήνοντας τους εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς θεσμική προστασία, χωρίς διαπραγματευτικά όπλα! Μέρα με τη μέρα, η τακτική των χωριστών πλατειών και της διάσπασης της ενότητας αρχίζει να δείχνει τους ύπουλους πραγματικούς στόχους της, προσλαμβάνοντας νέα, υπόσταση! Αποκτώντας επικίνδυνα χαρακτηριστικά «κομματικής φρενίτιδας» και αναβαθμίζοντας τον ρόλο των διατεταγμένων κομματικών στελεχών σε ρόλο αδίσταχτων κομισάριων!
Μέσα σ’ αυτό το επικίνδυνο φόντο, η φετινή Πρωτομαγιά στέλνει διπλό μήνυμα στην Κυβέρνηση: πως ούτε οι προεκλογικές κωλοτούμπες και τα τερτίπια της με τους δανειστές, ούτε, όμως και η σιωπηρή κολεγιά της με τους κομματικούς μπαχαλάκηδες του ΠΑΜΕ, θα καταφέρουν να υποτάξουν τους εργαζόμενους! Τα έργα τους και οι ημέρες τους τελειώνουν, ακριβώς επειδή ο ρόλος τους πλέον αποκαλύφθηκε! Θα λογοδοτήσουν ΟΛΟΙ μαζί στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι και οι κριτές τους!
Η Καλαμάτα, η Ρόδος, τα νέα «προπύργια» της αγαστής τους συνεργασίας και των ανδραγαθημάτων τους, θα γίνουν οι εργατικές «Ερινύες» τους, που θα τους κυνηγούν μέχρι την… κάλπη!
Η φετινή, όμως Πρωτομαγιά στέλνει εξίσου ηχηρό μήνυμα και στους Βιομήχανους: ας μη χαίρονται, που τα κρυφά «φιλαράκια» και «δεκανίκια» τους, οι ΠΑΜΙΤΕΣ, κατάφεραν, προσωρινά, να πλήξουν πισώπλατα τους εργαζόμενους. Οι τελευταίοι, πιστοί στα οράματα αυτών που θυσιάστηκαν στο Σικάγο, δεν πρόκειται να τους χαρίσουν ούτε ευρώ! Μαζί, με τις άλλες Κοινωνικές Ομάδες – θύματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και της βρώμικης τακτικής του ΠΑΜΕ, που καλοσχεδιασμένα πάντα και στην πιο κρίσιμη ώρα, ναρκοθετεί την ενότητα, θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Υψώνοντας σθεναρό αγωνιστικό ανάχωμα ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στους «ροπαλοφόρους του Περισσού», που απροκάλυπτα πλέον, υλοποιούν τη στυγνή αντεργατική – διασπαστική σύμπραξη και συνεργασία τους! Οι μεν για να κόψουν μισθούς, συντάξεις, και να ιδιωτικοποιήσουν την Υγεία και την Παιδεία από το παράθυρο, οι δε για να κάνουν ύστερα την κομματική τους σπέκουλα πάνω σ’ αυτά τα συντρίμμια. Στη μέγιστη αυτή πολιτική και κομματική αθλιότητα, εμείς θα αντιτάξουμε τον αγώνα μας, μένοντας πιστοί στα οράματα των αγωνιστών του Σικάγου και όλων όσοι θυσιάσθηκαν, στα χνάρια εκείνων, στην Χώρα μας και στην πόλη μας, κάνοντας την Εργατική Πρωτομαγιά ενωτική σημαία μας και όχι προεκλογική κομματική φιέστα, όπως τη θέλουν οι ψευτο-αγωνιστές του ΠΑΜΕ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. ΓΣΕΕ εκλεγμένη ΟΧΙ διορισμένη! Εργαζόμενους με δικιά τους φωνή ΟΧΙ κομματική!
2. Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας.
3. Μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-5νθήμερο-35ωρο).
4. Κατάργηση ΟΛΩΝ των Αντεργατικών – Αντιασφαλιστικών Νόμων.
5. Κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία
6. Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
7. Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν.
8. Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
9. Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
10. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με μείωση των δυσβάσταχτων φόρων για τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους.
11. ΟΧΙ στην διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και της Παιδείας.
ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ:

• Να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα,
• Να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς.

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, την Τετάρτη 1η Μάη, και στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, στις 9:30 πμ, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία και κατάθεση στεφανιών στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου)».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το