Τοπικά

Εργασίες συντήρησης γυμναστηρίων στη Σκόπελο

Στο πρόγραμμα Φιλόδημος θα ενταχθούν οι εργασίες για τη συντήρηση του κλειστού και του ανοιχτού γυμναστηρίου στη Σκόπελο μετά τη συνάντηση του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση με τον υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Περίσσης μετέβη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς οι μελέτες για τα δύο γυμναστήρια είναι ολοκληρωμένες και στη συνάντησή του με τον υπουργό υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα «τρέξουν» και τα δύο έργα για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Η τεχνική έκθεση των αρχιτεκτονικών για το κλειστό γυμναστήριο Σκοπέλου αφορά στην εκτέλεση εργασιών για τη μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων ενώ στο κτίριο υπάρχουν αρκετές φθορές.
Μετά την πλημμύρα τον Σεπτέμβριο του 2015 και τις χιονοπτώσεις το 2017, σημειώθηκαν αρκετές ζημιές και αστοχίες στη στέγη και στη στεγάνωση του κτιρίου. Η αποχιονοφόρτιση της στέγης δημιούργησε τοπικές αστοχίες στη μεμβράνη αλλά και στα στηθαία. Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση, έγιναν προσπάθειες για αποκατάσταση της στεγάνωσης οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν. Σήμερα η κατάσταση και των δύο στεγών – τόσο στον χώρο του γυμναστηρίου, όσο και του δώματος των βοηθητικών χώρων – είναι ανεπαρκής ως προς τη στεγάνωση.
Επίσης σε όλα τα υποστυλώματα πρόσοψης του κτιρίου προς τον βοηθητικό αθλητικό χώρο υπάρχουν εκτινάξεις και αποφλοιώσεις του σκυροδέματος. Σε αρκετά σημεία έχουν αποκαλυφθεί οι οπλισμοί.

Οι βλάβες στα υποστυλώματα προήλθαν κυρίως από την καταστροφή των κατακόρυφων υδρορροών που έχουν τοποθετηθεί σε επαφή με τα υποστυλώματα. Η καταστροφή έγινε από την πρόσκρουση και αναπήδηση της μπάλας στο παρακείμενο γήπεδο.
Στις εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνεται η αποξήλωση και επανακατασκευή όλων των υγρομονώσεων δωμάτων, οι αποκαταστάσεις των οξειδώσεων, η αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων με σύγχρονα από αλουμίνιο με διπλούς υαλοπίνακες, ο χρωματισμός των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, εργασίες συντήρησης σε τουαλέτες, μπάνια, γραφείο και διαδρόμους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το