Τοπικά

Έρευνα και στον Βόλο για κύκλωμα διάθεσης όπλων

Και ο Βόλος είναι μεταξύ των ελληνικών πόλεων, όπου διεξήχθησαν χθες έρευνες για όπλα και σφαίρες, στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης της Αστυνομίας και μετά από επείγον σήμα της Ασφάλειας Ηρακλείου.
Ωστόσο, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, στην έρευνα που έγινε στο σπίτι Βολιώτη, δεν βρέθηκε το όπλο, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες, ότι ήταν κρυμμένο. Συνολικά ερευνήθηκαν 55 σπίτια σε όλη τη χώρα και ήδη έγιναν επτά συλλήψεις.
Αφορμή ήταν η αποκάλυψη στο Ηράκλειο κυκλώματος, που δραστηριοποιείται με την πώληση όπλων, σφαιρών και άλλων ειδών. Μετά από επείγον έγγραφο της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 55 στοχευμένα σημεία σε όλη τη χώρα, που προέκυψαν από τις μέχρι τώρα έρευνες των διωκτικών αρχών.
Στον Βόλο ερευνήθηκε οικία άνδρα, που φέρεται να είχε παραγγείλει διαδικτυακά πιστόλι κρότου από το Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίς ωστόσο να το παραλάβει. Γι’ αυτό και η χθεσινή έρευνα από αστυνομικούς της Ασφάλειας δεν απέδωσε καρπούς.

Οι συλλήψεις που έγιναν στην υπόλοιπη χώρα, έχουν φτάσει τις επτά, εκ των οποίων έξι στην Κρήτη και μία στην Ημαθία.
Εγκέφαλος του κυκλώματος θεωρείται ο 55χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, ενώ βασικός συνεργάτης του, όπως θεωρεί η αστυνομία, ήταν ο διευθυντής τοπικού καταστήματος εταιρείας ταχυμεταφορών, που διαχειριζόταν τη διακίνηση του οπλισμού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εκτός από τον 55χρονο, εμπλέκονται η κουνιάδα του, η σύζυγός του και οι δυο του γιοί.
Ο 55χρονος, η κουνιάδα, ο ένας γιος, ο διευθυντής της μεταφορικής εταιρείας, ο συνεργάτης από την Ημαθία και ένας Βούλγαρος παραπέμπονται από την ΕΛ.ΑΣ. με το άρθρο 187 για διαρκή εγκληματική δράση. Η σύζυγος του επιχειρηματία και ο άλλος γιος παραπέμπονται για απλή συνέργεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις, που αναφέρουν ότι ο 55χρονος ισχυριζόταν ότι την τελευταία 10ετία, είχε βγάλει εκατομμύρια από αυτήν τη δραστηριότητα. Από τον Μάρτιο όποτε και προέκυψε ο εντοπισμός του φορτίου στον Προμαχώνα, τέθηκε υπό παρακολούθηση με τηλεφωνική επισύνδεση.
Το ίδιο έγινε και με συγγενικά του πρόσωπα… Για παράδειγμα – σύμφωνα πάντα με την αστυνομία – έχουν στοιχεία ότι η κουνιάδα έκανε κανονικά παραγγελίες. Τα έφερναν στην Κρήτη και μέσω της μεταφορικής τα έστελναν σε όλη την Ελλάδα
Στις έρευνες των αρχών, μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί 16 πυροβόλα όπλα, 6 κινητά τηλέφωνα, 19 σπρέι πιπεριού, 2.773 φυσίγγια, 49 γεμιστήρες, 8 κλείστρα, 6 τέηζερ, γκλομπς κι ένα μαχαίρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το