Τοπικά

Ομαδική “αμνησία”… αθώωσε επτά Ρομά για επεισόδιο στο Αλιβέρι

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επτά Έλληνες , που κατηγορούνταν ότι στις 18 Μαίου 2016 το μεσημέρι είχαν επιτεθεί σε άλλους δύο Έλληνες στη συνοικία Αλιβερίου Ν.Ιωνίας.
Οι επτά που είναι συγγενείς μεταξύ τους, κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, για οπλοφορία, άσκοπους πυροβολισμούς και οπλοχρησία.  Ειδικότερα κατηγορούνταν πως είχαν επιτεθεί στους δύο γείτονές τους, χτυπώντας τους με φτυάρι στο κεφάλι και στο χέρι, με γροθιές και κλωτσιές, με σιδερένια τσάπα στην πλάτη και τα πόδια, καθώς και με ξύλινα ρόπαλα.  Αιτία της επίθεσης οι διαφορές που φέρονται να είχαν, σχετικά με την ιδιοκτησία ενός οικοπέδου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν στους παθόντες με φτυάρια, με μια σιδερένια τσάπα, με ξύλινα ρόπαλα, με σιδερένια σούβλα, με γροθιές και κλωτσιές, επιφέροντάς τους σωματικές βλάβες με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή τους. Επίσης, κάποιος από τους κατηγορούμενους έφερε παράνομα όπλο και κυνηγετική καραμπίνα, πυροβολώντας άσκοπα στον αέρα.

Χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείου Βόλου παθόντες και κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις και έχουν πλέον συμφιλιωθεί, ενώ στη διάρκεια των απολογιών, οι έξι παρόντες από τους επτά κατηγορούμενους δήλωσαν ότι δεν πυροβόλησε κανένας με καραμπίνα.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας μίλησε για αμνησία, που φαίνεται να έπαθαν όλοι οι εμπλακέντες στο επεισόδιο και τονίζοντας πως δεν υπήρξαν απτές αποδείξεις ενοχής των επτά, πρότεινε την απαλλαγή τους.
Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ενεργοποιήθηκε στο συγκεκριμένο επεισόδιο η κοινωνική διαμεσολάβηση, καθώς κάποιες υγιείς κοινωνικές δυνάμεις στο Αλιβέρι μεσολάβησαν και πέτυχαν την αποκατάσταση της έννομης κοινωνικής συμβίωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το