Πολιτισμός

Το ερχόμενο Σάββατο ανοίγει η Σχολή Αστρονομίας

astronomia

Η Σχολή Αστρονομίας, που λειτούργησε τις τέσσερεις προηγούμενες χρονιές με μεγάλη επιτυχία, ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο, 10η Ιανουαρίου 2015, και ώρα 5 – 7 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο). Τα μαθήματα εφέτος θα κατανεμηθούν πάλι σε τρεις τάξεις. Στην 1η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Στη 2η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές που παρακολούθησαν πέρυσι την 1η Τάξη και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο σπουδών. Κατ’ εξαίρεση στη 2η τάξη, μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της 1ης Τάξης, δηλ. το ηλιακό μας σύστημα. Στην 3η τάξη, τέλος, θα εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις.

Η Σχολή Αστρονομίας διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης , σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις αίθουσες του οποίου θα γίνονται τα μαθήματα. Στους μαθητές όλων των κύκλων σπουδών θα διανεμηθεί  δ ω ρ ε ά ν  από ένα βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας σε κάθε κύκλο, με γενικό τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της Σχολής. Θα δοθούν δε και άλλα εποπτικά βοηθήματα.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ανελλιπής, γι’ αυτό σε κάθε μάθημα θα δίνουν τις παρουσίες τους οι μαθητές. Επίσης οι διδάσκοντες καθηγητές θα κάνουν άλλοτε μεν τεστ επί του προηγουμένου μαθήματος, άλλοτε δε επαναληπτικά διαγωνίσματα, για την καλύτερη εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης και την μεθοδικότερη αξιολόγηση των μαθητών.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 5 – 7 μ.μ. και θα συνεχισθούν και το Σάββατο του Λαζάρου, 4η Απριλίου 2015. Μπορούν δε να τα παρακολουθήσουν και μεγαλύτεροι στην  ηλικία ως ακροατές, χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας. Όταν τελειώσουν όλα τα μαθήματα, την τελευταία ημέρα, το Σάββατο του Λαζάρου, θα επιδοθούν στους μαθητές της 1ης και 2ης Τάξης οι τίτλοι των σπουδών τους, ενώ στους μαθητές της 3ης Τάξης θα επιδοθεί ο τελικός απολυτήριος τίτλος των τριετών σπουδών τους.

Οι εγγραφές θα γίνουν μισή ώρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων του Σαβάτου. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.astronomos.gr ή στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 24.210 – 51.061 & 46. 253 ή 6973.026.260.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το