Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί

“Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί” δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών που ζητεί την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της ΑΓΕΤ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για καταγγελίες πολιτών και πνιγηρή ατμόσφαιρα στη Νέα Δημητριάδα αλλά και για υπερβάσεις μικροσωματιδίων επικαλούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις πλατφόρμες της Ε.Ε. και της waqi.info, ζητώντας από την Πολιτεία να επέμβει.

H ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών:

Βόλος, 19 Απριλίου 11.30πμ
Οι 32.400 πολίτες που έχουν υπογράψει το ψήφισμα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στον Βόλο (https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Ypoyrgeio_Perivallontos_kai_Energeias_Nomarhia_Magnisias_Dimos_Voloy_Ohi_stin_Kaysi_Skoypidion_apo_tin_AGET/?fbclid=IwAR3JyJTzgR8PDkJ1-Kg9nxnexrUU6Ww3mAuAcUkTkXh1233JE32l4xZdHpE)
αναρωτιόμαστε αν υπάρχει Εισαγγελέας και επίσημη πολιτεία να επέμβουν μετά από τέτοιες εικόνες που φτάνουν στη σελίδα της Επιτροπής και απανωτές καταγγελίες πολιτών για ανυπόφορη οσμή καμένου πλαστικού και πνιγηρή ατμόσφαιρα στην περιοχή της Ν. Δημητριάδας που γειτνιάζει με τη τσιμεντοβιομηχανία LAFARGE-HOLCIM (AΓΕΤ) στον Βόλο. Δύο ιστορικά μεγάλα συλλαλητήρια δεν ήταν ικανά να ακουστεί το αίτημά μας από την κυβέρνηση, την νυν ή την προηγούμενη, που αδειοδότησε την καύση απορριμματογενών καυσίμων.

Βαίνουμε μια χρονική περίοδο κατά την οποία λόγω της συγκυρίας της πανδημίας ή και των καιρικών συνθηκών έπαψαν να υπάρχουν οι βασικές πηγές ρύπανσης (αυτοκίνητα, κεντρικές θερμάνσεις και τζάκια, ψησταριές) και έκλεισε η Χαλυβουργία, 17 χλμ έξω από τον Βόλο, που αποτελούσε σημαντική πηγή ρύπανσης. Παρ’ όλα αυτά παρατηρούνται σημαντικές υπερβάσεις σε μικροσωματίδια και ανθυγιεινή κατάσταση της ποιότητας του αέρα πολλές μέρες σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις πλατφόρμες της Ε.Ε και της waqi.info. Η μόνη βιομηχανία που λειτουργεί και είναι μέσα στον οικιστικό ιστό του Βόλου είναι η τσιμεντοβιομηχανία. Σε συνδυασμό με μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, που καταγράφουν σύννεφα καπνού που κατευθύνονται από το εν λόγω εργοστάσιο προς την πόλη έχουμε ζητήσει με δύο επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και μία προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου εν μέσω καραντίνας. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το