Ελλάδα

Επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης: Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες

Oι τρεις τραυματίες της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» -από το νοσοκομείο Κοζάνης, όπου νοσηλεύτηκαν αρχικά- ενώ η κατάσταση του τέταρτου δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ένας 55χρονος, ο οποίος φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ μια γυναίκα κινδυνεύει να χάσει το μάτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με τις οικογένειες των θυμάτων εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

Πιτσιλής: «Είμαστε συγκλονισμένοι»
Για μια πρωτοφανή, αποτρόπαιη και απολύτως καταδικαστέα επίθεση, κατά των συναδέλφων του όπως είπε, υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης, έκανε λόγο, από την Κοζάνη όπου βρίσκεται, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Όλοι εμείς στην οικογένεια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είμαστε συγκλονισμένοι. Βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, που αυτοί τη στιγμή υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους και δίπλα στις οικογένειές τους οι οποίες δοκιμάζονται. Προσευχόμαστε για την υγεία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ βρίσκεται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο για να ενημερωθεί για το πρωτοφανές συμβάν στην εφορία Κοζάνης.

Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος.Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο, έβγαλε το τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές τη Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε… “τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…».

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει, στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το