Τοπικά

«Επιχείρηση» απομάκρυνσης τμημάτων αμιάντου από σπίτι στη Νέα Δημητριάδα

Μια ολόκληρη επιχείρηση θα στηθεί άμεσα από εξειδικευμένη εταιρεία στη Νέα Δημητριάδα για να ξηλωθούν από ιδιόκτητο κτίριο, τμήματα με αμίαντο.
Η στέγη του κτιρίου πρέπει να απομακρυνθεί ακέραια και να αποξηλωθούν ενός τόνου που περιέχουν αμίαντο.
Η αποξήλωση των υλικών που περιέχουν αμίαντο θα γίνει με τη μέθοδο του έγκλειστου χώρου χρησιμοποιώντας μονάδα αρνητικής πίεσης και φιλτραρίσματος του αέρα ενώ επίσης θα εγκατασταθεί μονάδα απορρύπανσης του προσωπικού. Όλα τα αντικείμενα που θα παραμείνουν στους έγκλειστους χώρους θα σφραγιστούν και στη συνέχεια θα απομακρυνθούν ως απόβλητα.

Η είσοδος στον χώρο θα επιτρέπεται μόνο στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό με αναπνευστικές συσκευές παροχής αέρα θετικής πίεσης, με μάσκες ολόκληρου προσώπου που διαθέτουν ειδικά φίλτρα αμιάντου, φόρμες μιας χρήσης με κουκούλα, γάντια και υποδήματα ασφαλείας. Τα μέσα ατομικής προστασίας μιας χρήσης θα απορρίπτονται κάθε φορά που το προσωπικό εξέρχεται από τον έγκλειστο χώρο διαμέσου της μονάδας απορρύπανσης. Θα τοποθετηθούν ισχυρές μονάδες αρνητικής πίεσης που φέρουν προφίλτρα αλλά και φίλτρα κατακράτησης ινών αμιάντου οι οποίες θα είναι τέτοιας δυναμικότητας ώστε να εξασφαλίζεται η εναλλαγή του αέρα στον χώρο εργασίας 8 φορές ανά ώρα το ελάχιστο. Πριν την έναρξη των εργασιών ο χώρος θα αποκλεισθεί περιμετρικά και οι πινακίδες θα φέρουν σήμανση για τους ειδικούς κινδύνους που προκύπτουν από την εισπνοή αμιάντου, ώστε να προφυλαχθούν και οι γείτονες.

Επίσης θα γίνει έλεγχος των αντικειμένων που βρίσκονται στον χώρο, απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσοτέρων, κάλυψη των αντικειμένων που θα παραμείνουν στον χώρο, αποκλεισμός και στεγανοποίηση με τη δημιουργία αεροστεγούς περιβλήματος, εφαρμογή αρνητικής πίεσης, εξασφάλιση παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, πρόβλεψη πρόσβασης στον εξοπλισμό και εγκατάσταση της μονάδας απορρύπανσης.
Στον χώρο όπου θα γίνονται οι εργασίες αποξήλωσης θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις συγκέντρωσης ινών στον αέρα σε πραγματικό χρόνο, ώστε να ελέγχεται το επίπεδο έκθεσης των εργαζομένων σε ίνες αμιάντου και θα διενεργηθούν τελικές μετρήσεις συγκέντρωσης ινών αμιάντου στον αέρα, μετά το πέρας των εργασιών αποξήλωσης, ώστε να συνταχθεί και να παραδοθεί πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το