Τοπικά

Επετειακή έκθεση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Ενοριακός Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Δ.Ε.Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου, διοργανώνει μια σειρά επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και προς τιμήν του Εθνομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί επετειακή έκθεση σε συνεργασία με τον Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, Δ.Ε.Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου και υπό την αιγίδα του AHEPA CHAPTER HJ-48 RIGAS FERAIOS

Η έκθεση με τίτλο «Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει μέσα από τη ματιά των Σμυρνοιταλών τους διωγμούς από τη Μ.Ασία, την καταστροφή του 1922. Τη μνήμη, τις εικόνες και τον τύπο.

Στην έκθεση συμβάλει το Istituto storico don Policarpo Scagliarini παραχωρώντας εκθέματα από τις πολύτιμες συλλογές τους.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο υπεύθυνος του Τομέας μας Αρχιμ.Βαρνάβας Σαράτσης, σε στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού του Μιλάνου κ.Νικόλαο Φράγκο.

Οι διωγμοί από τη Μ. Ασία μέσα από τη ματιά των Σμυρνοιταλών.

Μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, βασισμένη σε μαρτυρίες από Ιταλικές εφημερίδες της εποχής, που διοργάνωσε το Istituto Ellenico di Cultura – Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού του Μιλάνο με το Πολεμικό Μουσείο, θα βρίσκεται το Σεπτέμβριο στο Νομό μας.

Η έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και προς τιμήν του Εθνομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης τη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

· Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Δ.Ε.Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου.

· Ώρες λειτουργίας: από της 9.00 το πρωί με 1.00 το μεσημέρι και 6.00 το απόγευμα με 8.00 το βράδυ.

Ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, Δ.Ε.Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκθεσης, απευθύνει την πρώτη ανοιχτή πρόσκληση ιδιαίτερα στους κατοίκους της Δ.Ε.Νέας Ιωνίας-απογόνους των προσφύγων του Ελληνισμού- αλλά και σε όλους τους συμπολίτες – να συμμετάσχουν ο καθένας με τις μνήμες του.

Προτεινόμενη ημέρα επίσκεψης το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα μετά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Δ.Ε.Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου

(Τα επίσημα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που πραγματοποιούν ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, Δ.Ε.Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου και το Istituto Ellenico di Cultura-Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού του Μιλάνου θα γίνουν τη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 ο τόπος θα ανακοινωθεί σύντομα).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το