Πολιτισμός

Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο Ναύπλιο

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου της UNESCO για την Ειρήνη και τη μνήμη των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή !
Είναι μια μεγάλη επίσημη εκδήλωση με τη σφραγίδα της UNESCO, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλίου και της Μητρόπολης Αργολίδας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 8 μμ, στην ιστορική και φημισμένη Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη.

Η Συναυλία είναι μια κατάθεση ψυχής και τιμής στη Σμύρνη. Είναι το απόσταγμα αναμνήσεων από την Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή. Είναι μια μουσική περιγραφή της Σμύρνης του ελληνισμού, που ήταν ένα πλούσιο σταυροδρόμι, ένα χωνευτήρι πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής. Είναι μια μουσική απεικόνιση της Σμύρνης της αρχαιότητας, της Ιστορίας, του Ομήρου, του Καλομοίρη, του Σεφέρη, κα.
Το πρόγραμμα της Συναυλίας περιλαμβάνει μουσική από την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, καθώς επίσης και από την κοσμική Σμύρνη, όπου οι επιρροές της από τη Δύση την ανέδειξαν σε ιωνική πρωτοπολιτεία.

Στην συναυλία θα λάβουν μέρος οι: Γιώργος Φουντούλης (διεύθυνση ορχήστρας, κιθάρα), Μαρίνα Βολουδάκη (τραγούδι), Ανέστης Λουλούδης (κιθάρα, μαντολίνο), Κατερίνα Παπαϊωάννου (φλάουτο), Ειρηάννα Συρίγου (κιθάρα, τραγούδι), Θάλεια Βούρου (κιθάρα, τραγούδι), Κώστας Παπαθανασίου (κιθάρα, τραγούδι), Μαριαλένα Δούλου (κιθάρα, τραγούδι), Μαίρη Τσεκούρα (κιθάρα, τραγούδι), Δημήτρης Δεμίρης, Ιάσων Βελέντζας, Ελένα Κοντοβά, Απόλλων Μητσάκης, Βασίλης Σιμόπουλος, Σεμίνα Σκουφογιάννη, Αγγελική Φουντούλη.

Η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη και σημείωσε μια καταπληκτική ιστορική μουσική διαδρομή.
Το 2018 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο “Queen Guitar Orchestra in the World”.
Το 2019 η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” αποτυπώθηκε σε συλλεκτικές σειρές γραμματοσήμων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, επισφραγίζοντας και μ’ αυτόν τον τρόπο την ιστορική της διαδρομή.
Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (Κιθαριστές, Μουσικοί, Τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιό πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.
Είναι Φορέας Ίδρυσης της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας (18 Οκτωβρίου 2021) και των Παγκόσμιων Κιθαριστικών Αγώνων (2022).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το