Τοπικά

Επένδυση 6 εκ.€ από την ΕΒΟΛ – Συμφωνία με super market της Μ. Βρετανίας για μεγάλες ποσότητες γιαουρτιού

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα χρήσεως 2020 για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και τη Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου-ΕΒΟΛ κ. Νικήτα Πρίντζος, η χρονιά, παρά το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, έκλεισε με θετικό πρόσημο. Τα κέρδη κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα, δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε επίσης ότι η ΕΒΟΛ αποφάσισε νέα επένδυση ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης της τάξεως του 50%. Τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν με ίδια κεφάλαια χωρίς δανεισμό. Η επένδυση αφορά την κατασκευή δεύτερης γραμμής γιαουρτιού μεγάλης παραγωγικότητας, νέα αυτόματη γραμμή τυροκόμησης καθώς και δύο νέες σύγχρονες μηχανές εμφιάλωσης.

Εξάλλου, για τα προσεχή δύο χρόνια προγραμματίζεται η αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων διανομής.
Η ΕΒΟΛ βρίσκεται ήδη σε προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις και ελπίζει σύντομα να υπάρξει συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα SUPERMARKET του Ηνωμένου Βασιλείου, την οποία θα προμηθεύει με σημαντικές ποσότητες γιαουρτιού. Αμέσως μετά το lockdown υπολογίζεται να υπάρξουν προσωπικές επισκέψεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ θα διανείμει μέρισμα ύψους 1.000,00 ευρώ (καθαρά) στα μέλη του ΑΣ Βόλου, μια μικρή οικονομική βοήθεια για τη δύσκολο περίοδο που διανύουμε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το