Τοπικά

Να λειτουργούν με τη μέθοδο click inside ζητούν οι χρυσοχόοι της Μαγνησίας – Στηρίζει το αίτημα η ΟΕΒΕΜ

Να επιτραπεί η λειτουργία των χρυσοχοείων με την μέθοδο του click inside ζητεί ο Σύλλογος Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Μαγνησίας από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα δέχονται μικρό αριθμό πελατών καθημερινά και διαθέτουν ελεγχόμενες εισόδους, κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει συνωστισμός.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Άδ. Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ν. Παπαθανάση, ο Σύλλογος διαμαρτύρεται ότι η απόφαση για λειτουργία της λιανικής πώλησης του κλάδου με τη μέθοδο click away, στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικά κινδύνου (επιπέδου Β), όπου ανήκει και η Μαγνησία, αποτελεί τη χαριστική βολή, καθώς η πλειονότητα των καταστημάτων του κλάδου δεν διαθέτει e-shops, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά καθ’ όλη τη διάρκεια των νέων περιοριστικών μέτρων.

«Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα της μη ένταξής μας στο καθεστώς λειτουργίας click inside κατά την πολύτιμη και κρίσιμη περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Η μη συμπερίληψή μας συντέλεσε στην μεγαλύτερη πτώση του κύκλου εργασιών μας που έχει καταγραφεί ποτέ, όπως αποδεικνύεται κι από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με μείωση της τάξης του 46,8 % για το έτος 2020», τονίζει η διοίκηση των χρυσοχόων Μαγνησίας.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι με τη δυνατότητα που δίνεται σε άλλους λιανεμπόρους να λειτουργούν με click inside και άλλους μόνο με click away, προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός και μια αγορά, ιδιαιτέρως πληγωμένη, γίνεται πλέον κι αγορά δύο ταχυτήτων. Τα χρυσοσχοεία δέχονται μικρό αριθμό πελατών καθημερινά και διαθέτουν ελεγχόμενες εισόδους, κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει συνωστισμός.

«Έχουμε επιδείξει συνέπεια και σύνεση ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο είμαστε ιδιαιτέρως ανήσυχοι πόσοι τελικά από εμάς, θα μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανοί μετά την υγειονομική λαίλαπα που έχει χτυπήσει και τη χώρα μας», προειδοποιούν οι χρυσοχόοι της Μαγνησίας και ζητούν, έστω και την ύστατη στιγμή, να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας με την μέθοδο του click inside των καταστημάτων τους στις περιοχές που χαρακτηρίζονται αυξημένου επιδημιολογικά κινδύνου, (επιπέδου Β).

Στηρίζει το αίτημα η ΟΕΒΕΜ
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) σε συνέχεια επικοινωνίας με το Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας, στηρίζει το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click inside.
Η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ θεωρεί ότι το αίτημα των χρυσοχόων είναι λογικό και δίκαιο. Είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click inside στις περιοχές που χαρακτηρίζονται αυξημένου επιδημιολογικά κινδύνου (επιπέδου Β). Γιατί πέραν από οτιδήποτε δημιουργούνται και θέματα ασφαλείας λόγω της φύσεως των εμπορευμάτων του κλάδου. Υπόμνημα κατατέθηκε από την ΟΕΒΕΜ σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το