Ελλάδα

Έπαρση της σημαίας του ΟΗΕ στην Ακρόπολη

Έπαρση της σημαίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μαζί με την ελληνική σημαία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας του ΟΗΕ.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη από εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής, τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Λευτέρη Παπαγιαννάκη, και τον επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ.
Η έπαρση της σημαίας του ΟΗΕ στην Ακρόπολη σηματοδοτεί τη σύνδεση του Οργανισμού με την αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού ενώ διετέλεσε και δύο φορές μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 
Η τελετή γίνεται στον ίδιο χώρο, που στις 12 Οκτωβρίου 1944 απελευθερώθηκε η Αθήνα και υψώθηκε η ελληνική σημαία. Ένα χρόνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδρύθηκε ο ΟΗΕ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 71η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει σήμερα εκδήλωση με θέμα «Πώς μπορείς να εργαστείς ή να κάνεις πρακτική άσκηση στον ΟΗΕ. Ευκαιρίας στην εποχή της Ατζέντας 2030» και ομιλητή τον υπεύθυνο του Γραφείου για την Ελλάδα στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών, Δημήτρη Φατούρο. Η ομιλία θα φιλοξενηθεί στις 12.30 μ.μ., στο κτίριο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 
Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη θα ακολουθήσει εκδήλωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου με θέμα «Ευκαιρίες Απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους Διεθνείς Οργανισμούς» με ομιλητή τον Δημήτρη Φατούρο. Ο ίδιος θα δώσει ομιλίες και σε σχολεία για το έργο των Ηνωμένων Εθνών.
Στις 2 Νοεμβρίου, η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι Έλληνες λογοτέχνες για τον ΟΗΕ» στην αίθουσά της «Μ.Αβέρωφ» (Γενναδίου 8, 7ος όροφος). Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Εταιρείας, Κωνσταντίνος Καρούσος, ο τέως πρόεδρος της Εταιρείας, Παύλος Ναθαναήλ, η πρόεδρος της Εταιρείας Κατά της Πυρηνικής Απειλής, Μαρία Σωτηροπούλου, και ο τέως διευθύνων σύμβοουλος του Γραφείου του ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, Παναγιώτης Καραφωτιάς. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γεώργιος Μαρινάκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το