Τοπικά

Το ΕΠΑΜ Θεσσαλίας για την επέτειο  του ολοκαυτώματος στη Δράκεια

Σε ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ Θεσσαλίας για την επέτειο  του ολοκαυτώματος στη Δράκεια αναφέρει:

“Τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, παρουσιάζοντας όλο το «μεγαλείο του Γερμανικού πολιτισμού», στις 17 Δεκεμβρίου του 1943 εισέβαλαν στο χωριό Δράκεια συλλαμβάνοντας όλους τους αμάχους άντρες άνω των 15 ετών. Την επομένη ημέρα 18 Δεκεμβρίου δολοφονούν εν ψυχρώ 118 άνδρες αφήνοντας το χωριό σε κατάσταση απελπισίας να οδηγηθεί στην πείνα και την ορφάνια.
Η θηριωδία που διέπραξαν οι Γερμανοί στη Δράκεια και σε δεκάδες άλλα σημεία της Ελλάδας, δεν εξηγείται ούτε και μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο ή επιχείρημα, καθότι οι πάντα «μεθοδικοί» και «πειθαρχημένοι» Γερμανοί ενάντια σε κάθε γραφτό ή άγραφο κανόνα του πολέμου, είχαν δικούς τους όρους και κανόνες και τους τηρούσαν με ακρίβεια. «Το μέτρο που είχαν καθιερώσει τότε ήταν η εν ψυχρώ παραδειγματική δολοφονία 50 αμάχων για κάθε νεκρό Γερμανό στρατιώτη». Η τήρηση του δικαίου του πολέμου ήταν για τους Γερμανούς άγνωστη υπόθεση.
Σήμερα, 74 χρόνια μετά, με όπλο το τραπεζικό Ευρωσύστημα, προκειμένου να διασωθούν γερμανικές και όχι μόνο τράπεζες, ο ελληνικός λαός από το 2010 οδηγείται σε άλλη μια γενοκτονία με την ίδια πάντα μεθοδικότητα, τόσο που πλέον μετά από 7 χρόνια σύγχρονης οικονομικής κατοχής, σε σύγκριση με την πρώτη στρατιωτική κατοχή, έχουν ήδη ξεπεραστεί κατά πολύ τα αριθμητικά όρια γεννήσεων και θανάτων. Ο ελληνικός λαός πληρώνει για ακόμη μία φορά την μακραίωνη διάθεσή του για ελευθερία, δημοκρατία και ευημερία.
Το ΕΠΑΜ δημιουργήθηκε από Έλληνες Δημοκράτες Πολίτες, από Πατριώτες που αρνούνται να αποδεχτούν την οποιαδήποτε κατοχή της Πατρίδας μας, οικονομική ή άλλης μορφής. Που αρνούνται να αποδεχτούν οποιαδήποτε μορφή φασισμού, με όποιο «αριστερό» ή «δεξιό» προσωπείο κι αν παρουσιάζεται. Προασπίζεται την ένωση του Ελληνικού Λαού και τον καλεί να αντισταθεί με κάθε μέσο, όπως το Σύνταγμά μας ορίζει, σε οποιονδήποτε ξένο κατακτητή, ο οποίος με τα ντόπια τσιράκια του λεηλατεί την περιουσία της χώρας μας και των πολιτών της, δολοφονεί τον λαό της και τον θυσιάζει στις ολιγαρχικές πολιτικές της Ε.Ε αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει να θυμάται και να τιμά πάντα τους αθώους και άδικα εν ψυχρώ δολοφονηθέντες και να δίνει καθημερινά τις μάχες του για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το