Ελλάδα

Χάος ξανά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών – Χημικά και ένταση για τους πλειστηριασμούς

Σε συνηθισμένη εικόνα έχουν μετατραπεί πλέον τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς, καθώς για μία ακόμη Τετάρτη επικράτησε ένταση.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διαμαρτυρηθούν κατά των πλειστηριασμών άνοιξαν τις λαμαρίνες που ήταν τοποθετημένες γύρω από το κτίριο και να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να φτάσουν στο Ειρηνοδικείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ «απάντησαν» με δακρυγόνα και ακολούθησαν χαοτικές σκηνές, καθώς διαδηλωτές έδιναν μάχη… σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω». Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Φυλάκιση για όποιον εμποδίζει πλειστηριασμούς

Στο μεταξύ, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Επιπλέον όμως, με βάση την τροπολογία, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση, όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το