Τοπικά

Επαληθεύθηκε η Ζ. Μακρή για τις αποζημιώσεις των αγροτοπαραγωγών – Άμεση η καταβολή τους

Όπως είχε, ήδη, προαναγγείλει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή σε πρόσφατο δελτίο τύπου της στις 10/04/2023, και επαληθεύθηκε από το από 12/04/2023 κοινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομιών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα: «Καταβολές αποζημιώσεων και έκτακτων ενισχύσεων για τη ζωική και φυτική παραγωγή της χώρας, από σήμερα έως τις 10.5.2023» οι καταβολές αποζημιώσεων, καθώς και έκτακτων ενισχύσεων για τη ζωική και φυτική παραγωγή της χώρας, θα πραγματοποιηθούν από σήμερα, 12.4.2023 έως τις 10.5.2023.
Ειδικότερα, έως αύριο, 13.4.2023, θα καταβληθούν αποζημιώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για τα αμύγδαλα 3 κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ύψους 562,5 χιλ. ευρώ.

Ενώ, σήμερα, 12.04.2023, θα καταβληθεί αποζημίωση για την μηλοπαραγωγή των περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας, Μαγνησίας, Καστοριάς, Κοζάνης συνολικού ύψους 17,7 εκατ. Ευρώ κατόπιν της σχετικής έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αιτήματος βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων λόγω εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία (ουκρανόμετρου).

Τέλος, αποστέλλεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μια δεύτερη δέσμη αιτήματος αποζημιώσεων, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων λόγω εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία (ουκρανόμετρου), ύψους 4,70 εκατ. ευρώ, που θα καταβληθούν κατόπιν λήψης της σχετικής έγκρισης και αφορά στα αχλάδια των περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Ημαθίας.

Η κ. Μακρή, εξαιρετικά ικανοποιημένη, δήλωσε ότι: «η Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει την συνέπειά της, πρωτίστως, όμως, επαληθεύει την διαχρονική στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των αγροτοπαραγωγών διευκολύνοντας με κάθε τρόπο την επιβίωσή τους. Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό τους καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του αγροτοπαραγωγικού τομέα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το