Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος από Αργαλαστή: Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Το Νότιο Πήλιο επισκέφτηκε την Τρίτη 11 Απριλίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και πολίτες. Πρώτος σταθμός των επισκέψεών του ο Λαύκος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννη Παπαθανασίου, και μέλη του Τοπικού και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, καθώς και για τις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει και δρομολογήσει η Κυβέρνηση για την περιοχή, όπως αναπλάσεις δημόσιων χώρων, βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, και χώρους στάθμευσης.
Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μηλίνα, όπου συνομίλησε με πολίτες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ είχε και σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μηλίνας, κ. Κωνσταντίνο Γκουτζίνη, και αυτοδιοικητικούς, για ζητήματα της περιοχής. Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στην Αργαλαστή με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, κ. Μιχάλη Μιτζικό, Αντιδημάρχους, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και παραγωγικούς φορείς για τα έργα και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για την ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου, καθώς και για τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εισοδημάτων των κατοίκων της περιοχής.
Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει την ελληνική περιφέρεια μέσα από στοχευμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Φυσικά, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, στον οποίο έχουν διοχετευθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα και δράσεις που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύοντάς τους, παράλληλα, από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Μεταξύ άλλων, κατά την περίοδο 2019-2023 έχει χορηγηθεί έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,92 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και δίκτυα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η συνολική, μάλιστα, χρηματοδότηση που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Δήμο μέσω των προγραμμάτων “Αντώνης Τρίτσης” και “Φιλόδημος ΙΙ” ανέρχεται σε 24,3 εκατ. ευρώ. Χάρη σε αυτά τα κονδύλια – και άλλα αντίστοιχα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- έχουν προχωρήσει μια σειρά από ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις πολλών δεκάδων χιλιομέτρων στο τοπικό οδικό δίκτυο, σε όλο το μήκος του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Παράλληλα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο αποκατάστασης ζημιών από την κακοκαιρία “Διομήδης” στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ύψους 750.000 ευρώ. Συνάμα, έχουν προχωρήσει παρεμβάσεις σε Μηλιές, Λαύκο και αλλού για χώρους στάθμευσης, αλλά και στοχευμένα έργα και δράσεις στο φράγμα Παναγιώτικο. Και άλλα αρκετά έργα, μικρά και μεγάλα – λύνοντας προβλήματα δεκαετιών, όπως στο παραλιακό μέτωπο.
Συνοψίζοντας, κατά την τελευταία τετραετία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε δίπλα στους πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε δύσκολες περιόδους, στηρίζοντας τα εισοδήματά τους, και χρηματοδοτώντας, παράλληλα, έργα και παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τονώνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της. Και αυτό το έργο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Το Νότιο Πήλιο επισκέφτηκε την Τρίτη 11 Απριλίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και πολίτες. Πρώτος σταθμός των επισκέψεών του ο Λαύκος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Παπαθανασίου και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, καθώς και για τις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η τρέχουσα Κυβέρνηση με επίκεντρο την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μηλίνα, όπου συνομίλησε με πολίτες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής. Επίσης, συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίνας κ. Κωνσταντίνο Γκοτζίνη και αυτοδιοικητικούς, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό, Αντιδημάρχους, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και παραγωγικούς φορείς για τα έργα και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για την ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου, καθώς και για τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εισοδημάτων των κατοίκων της περιοχής.
Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει την ελληνική περιφέρεια μέσα από στοχευμένες ενέργειες κι πρωτοβουλίες. Φυσικά, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, στον οποίο έχουν διοχετευθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα και δράσεις που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύοντάς τους, παράλληλα, από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.
Μεταξύ άλλων, κατά την περίοδο 2019-2023 το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,92 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και δίκτυα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η συνολική, μάλιστα, χρηματοδότηση που έχει εγκρίνει το Υπουργείο προς τον Δήμο μέσω των προγραμμάτων “Αντώνης Τρίτσης” και “Φιλόδημος ΙΙ” ανέρχεται σε 24,3 εκατ. ευρώ. Χάρη σε αυτά τα κονδύλια ολοκληρώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και η κατασκευή του δρόμου Λεφοκάστρου-Καλάμου, ενώ είναι σε εξέλιξη και το έργο της οδικής σύνδεσης των Πινακατών με τα Καλά Νερά.

Παράλληλα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο αποκατάστασης ζημιών από την κακοκαιρία “Διομήδης” στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ύψους 750.000 ευρώ. Αναφορικά, δε, με την αγροτική οδοποιία, πέραν από τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε την ένταξη τριών έργων του Δήμου, συνολικού ύψους 1.287.000 ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρά μία σειρά έργων για την κατάλληλη ανάδειξη σημαντικών τοποσήμων της περιοχής, όπως το φράγμα Παναγιώτικο και το μνημείο των πεσόντων πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Λαύκο.
Σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις για τη στήριξη των εισοδημάτων των νοικοκυριών, των επιχειρηματιών και των αγροτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και της ενεργειακής κρίσης, μέσα από σχήματα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αποζημίωση ειδικού σκοπού λόγω COVID-19 και τα fuel και power pass. Ειδικά για τα δύο τελευταία, εκταμιεύθηκαν περισσότερα από 650.000 ευρώ προς τους πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Συνοψίζοντας, κατά την τελευταία τετραετία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε δίπλα στους πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε δύσκολες περιόδους, στηρίζοντας τα εισοδήματά τους, χρηματοδοτώντας, παράλληλα, έργα και παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τονώνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της. Και αυτό το έργο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το