Τοπικά

Εορταγορά προσφοράς και αίθουσα αλληλεγγύης – Πρωτοβουλίες από τον Σύλλογο Γονέων του 4ου Γυμνασίου Βόλου

Εορταγορά με διάφορες όμορφες χειροποίητες και άλλες δημιουργίες πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου από τον Σύλλογο Γονέων στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με έντονο οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται τα αναγκαία για να επιβιώσουν.
Αξίζει να τονιστεί πως στο Γυμνάσιο λειτουργεί από πέρυσι και η αίθουσα της αλληλεγγύης, όπου γονείς, μαθητές και επιχειρήσεις προσφέρουν υποδήματα, τρόφιμα και ρούχα, που διατίθενται στις άπορες οικογένειες των μαθητών.
Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 13.30 προχθές το μεσημέρι στο σχολείο διεξαγόταν η συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και υποδημάτων για την αίθουσα αλληλεγγύης, το bazaar των γονέων, αλλά και η ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων για την επίδοση των παιδιών τους.

Ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιώργος Βαρνάβας ανέφερε πως «όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας συνδράμουν για να λειτουργεί η αίθουσα αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι. Επίσης από τις Ενορίες έχουμε σημαντική βοήθεια και προσφέρεται πρωινό σε δεκατρείς μαθητές. Έχουμε έναν Σύλλογο Γονέων που μας βοηθά πολύ στα διάφορα ζητήματα. Εξάλλου το σχολείο βρίσκεται σε μια περιοχή που η οικονομική κρίση έχει επιδράσει αρνητικά στα οικονομικά ζητήματα. Το ζήτημα είναι πως λόγω της κρίσης όλο και αυξάνονται οι ανάγκες των μαθητών και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Ράνια Βλιώρα είπε «πως πραγματοποιήσαμε το bazaar για να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, να βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη μαζεύοντας τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα, υποδήματα. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε σε οικογένειες που έχουν προβλήματα. Οι μαθητές γνωρίζουν πως αν αντιμετωπίσουν πρόβλημα, μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση του σχολείου, στον Σύλλογο Γονέων για να βοηθηθεί από την αίθουσα αλληλεγγύης».

Η φιλόλογος και υπεύθυνη της αίθουσας αλληλεγγύης κ. Αλεξάνδρα Γιάτσιου επισήμανε πως «στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» λειτουργούμε την αίθουσα αλληλεγγύης, που στόχο έχει να βοηθήσει με τρόφιμα και ρούχα μαθητές από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. Και η βοήθεια αυτή παρέχεται με πολύ διακριτικό τρόπο. Μάλιστα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους καθηγητές και τους γονείς, όσο και από κάποιους φορείς, εταιρείες που μετά από επιστολές που τους αποστείλαμε, μας βοηθούν σημαντικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το