Τοπικά

Δωρεάν εργαστήρι ραπτικής από κοπέλες Ρομά

Τις γνώσεις τους στη ραπτική και τη δημιουργία των παραδοσιακών τσιγγάνικων πουγκιών ή αλλιώς «Κισί» μετέφεραν χθες κοπέλες Ρομά από την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης του Κέντρου Στήριξης Ρομά Αλιβερίου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στο δωρεάν εργαστήρι, που λειτούργησε στη La petite Cantine (Πυράσσου 12). Οι κοπέλες είχαν φέρει μαζί τους τα υφάσματα, τις κλωστές και τις βελόνες, για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να συνθέσουν τις δικές τους δημιουργίες, ενώ παράλληλα κατασκεύασαν παραδοσιακά τσιγγάνικα πουγκιά.

Από την πλευρά της η Αλεξία Πατσαρούχα, εργαζόμενη στο Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου, που αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, ανέφερε σχετικά με την πρωτοβουλία λειτουργίας του εργαστηρίου: «Έχουμε μια ομάδα δημιουργικής απασχόλησης επτά εφήβων κοπελών Ρομά. Οι κοπέλες έρχονται για κάποιες ώρες στη δομή και δημιουργούν με τα χέρια τους ή ασχολούνται με άλλες δράσεις, όπως είναι η γυμναστική. Απλά σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να δράσουμε και να δημιουργήσουμε και εκτός οικισμού, με αφορμή ένα παραδοσιακό στοιχείο των Ρομά. Έτσι προχωρήσαμε στη δημιουργία εργαστηρίου για την κατασκευή παραδοσιακών τσιγγάνικων πουγκιών, τα γνωστά «κισιά»».
Να αναφερθεί ότι στον χώρο λειτουργεί και bazaar με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ενώ τα έσοδα θα τα μοιραστούν οι κοπέλες. Στο bazaar μπορεί να βρει κανείς χριστουγεννιάτικα στολίδια, μαξιλαράκια, παιδαγωγικά παιχνίδια και τσιγγάνικα πουγκιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το