Επιστήμη, Θ Plus

Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Εντοπίστηκε στον ωκεανό ψάρι με διαφανές κεφάλι – Δείτε εικόνα

Ένα είδος ψαριού με διαφανές κεφάλι εντοπίστηκε στους ωκεανούς, ενώ τα μάτια του κάλλιστα θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με φακούς. Το θαλάσσιο πλάσμα είναι γνωστό με το όνομα «barreleye» (σ.σ: εκ των αγγλικών λέξεων «βαρέλι» και «μάτι»).

Η πράσινη απόχρωση (η οποία στην πραγματικότητα προέρχεται από μια κίτρινη χρωστική ουσία) λειτουργεί ως γυαλιά ηλίου, για να τα βοηθά να εντοπίσουν το θήραμά τους.

«Αυτά τα συγκεκριμένα ψάρια είναι ένα βήμα μπροστά. Η χρωστική που έχουν στα μάτια, τους επιτρέπει να διακρίνουν μεταξύ του ηλιακού φωτός και της βιοφωταύγειας», είπε στον Guardian, ο Μπρούς Ρόμπινσον, βιολόγος βαθέων υδάτων στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενυδρείων Monterey Bay στην Καλιφόρνια.

Βοηθά τα ψάρια αυτά να έχουν καθαρή εικόνα των ζώων που προσπαθούν να καλυφθούν.

Τα σωληνοειδή μάτια του ψαριού είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και προσλαμβάνουν πολύ φως, κάτι που είναι χρήσιμο σε τόσο βάθος.

«Ξαφνικά φώτισε και εκεί είδα ότι μπορούν να περιστρέψουν τα μάτια τους. Αυτό σημαίνει ότι τα ψάρια μπορούν να παρακολουθούν το θήραμα που παρασύρεται στο νερό μέχρι να βρεθεί ακριβώς μπροστά από το στόμα τους», είπε επίσης ο Ρόμπινσον.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το