Ελλάδα

Ένταλμα σύλληψης για τον επιχειρηματία Άγγελο Μεταξά για τη λίστα Λαγκάρντ

peripoliko
Ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία, γόνου της οικογένειας βιομηχάνων στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, Άγγελου Μεταξά εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του, για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Μεταξά ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που θέτουν τον επιχειρηματία αντιμέτωπο ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Παράλληλα δόθηκε εντολή σύλληψης του επιχειρηματία κάτι ωστόσο που δεν κατέστη εφικτό καθώς η οικονομική αστυνομία δεν τον εντόπισε στο σπίτι του και έτσι τις επόμενες ώρες αναμένεται το ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον να μετατραπεί σε διεθνές. Ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Η δίωξη σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία αφορά δικογραφία, που πλέον βρίσκεται σε ανακριτή, για ποσό 10,5 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε σε ελβετικό λογαριασμό του κατηγορούμενου μετά τους ελέγχους της «λίστας Λαγκάρντ» με στοιχεία των καταθετών σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης. Σε βάρος του κ. Μεταξά εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία ενώπιον του ανακριτή η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Άγγελος Μεταξάς φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ ως εκ των μετόχων -διαχειριστών ,μέσω της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD, λογαριασμού 550 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκει σε Hedge Fund και δικαιούχοι εμφανίζονται διάφορες εταιρίες. Συνδιαχειριστής της SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον κ. Μεταξά εμφανίζεται και ο χρηματοπιστωτικός επενδυτικός σύμβουλος Σαμπί Μιωνίς (Sampy Mionis).

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το