Τοπικά

Εντάχθηκαν στο ΥΠΟΙΚ τα έργα αποκατάστασης της Σκοπέλου- Εξώδικο της Πετραλιά στο δήμαρχο του νησιού

SKOPELOS

Στο Υπουργείο Οικονομίας ενέταξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας 1,7 εκατομμύρια ευρώ για τα έργα αποκατάστασης της Σκοπέλου, ενώ αναμένεται η αξιοποίηση των κονδυλίων που ήδη έχει λάβει ο δήμος για τις αποκαταστάσεις, που δεν ξεκίνησαν.

Στο υπουργείο Υποδομών η Περιφέρεια βρήκε “τοίχο” για την ένταξη των έργων λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες η π. υπουργός Φάνη Πετραλιά, κοινοποίησε εξώδικο στο δήμαρχο κ. Βασιλούδη γιατί αποφάσισε σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά να ασφαλτοστρώσει δρόμο, που περνά μέσα από την ιδιωτική της περιουσία για να εξυπηρετήσει καλοκαιρινό μπαρ, που φέρεται να ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Η  παραθαλάσσια έκταση που λειτουργεί το μπαρ φέρεται να ανήκει στην κ. Πετραλιά. Η κ. Πετραλιά εξέφρασε την πρ’οθεσή της να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα.

Τα έργα που εγκρίθηκαν

6,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν για την υλοποίηση δυο έργων που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για την αποκατάσταση της γέφυρας της Διάβας στην Καλαμπάκα με προϋπολογισμό 4.600.000 ευρώ και την αποκατάσταση ζημιών στη Σκόπελο προϋπολογισμού 1.790.000 ευρώ. Τα έργα εγγράφηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2016 ΣΑΠ817 μετά τη συνεργασία που είχαν ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή μετά τις καταστροφές στη Σκόπελο και τη Διάβα έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (καταγραφή ζημιών, Τεχνικά Δελτία) για να ολοκληρωθούν οι φάκελοι και να υποβληθούν στο Υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδότηση. Μετά από συντονισμένη προσπάθεια και τις πιέσεις του κ. Κ. Αγοραστού εγκρίθηκαν σήμερα τα 6,3 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες στις συγκεκριμένες περιοχές.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το