Τοπικά

Ενστάσεις για το φεστιβάλ μουσικής στο Παναγιώτικο “Θ”

Παναγιώτικο
Ανώνυμη καταγγελία, την οποία φέρεται να συνέταξαν κάτοικοι των Αφετών, κοινοποιήθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κι έχει να κάνει με τη διοργάνωση φεστιβάλ μουσικής στο φράγμα Παναγιώτικο το προσεχές Σαββατοκύριακο 6-7 Αυγούστου.
Οι καταγγέλλοντες άφησαν αιχμές κατά τουριστικής εταιρείας της περιοχής, ενώ έθεσαν σειρά ερωτημάτων στον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Νίκο Φορτούνα. Πάντως, ο τελευταίος με δηλώσεις του στη «Θ» σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στη διοργάνωση του φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας: «Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Δόθηκε κανονικά άδεια. Ο καθένας μπορεί να καταγγείλει οτιδήποτε και να γράφει ό,τι θέλει. Και πιο παλιά γίνονταν εκεί εκδηλώσεις, ακόμη και από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο κι έχουμε ενημερώσει τους διοργανωτές ποια πράγματα οφείλουν να τηρήσουν».
Το ιστορικό της υπόθεσης
Πριν από πολλούς μήνες μία αλλοδαπή εταιρεία παραγωγής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο κατέθεσε αίτημα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη διοργάνωση φεστιβάλ μουσικής στη θέση Παναγιώτικο. Το θέμα συζητήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη και με την υπ’ αριθμ. 92/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε η σχετική έγκριση, ενώ ακολούθησε λίγο καιρό αργότερα νέα σχετική απόφαση (186/2016).
Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου, με εισήγηση του αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου Βαγγέλη Τσιρέμπολου, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος η ανάκληση των δύο προαναφερθεισών αποφάσεων, αφού προηγήθηκε στις 27/7/2016 νέα αίτηση των διοργανωτών, με την οποία ενημέρωσαν τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ότι θα προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του διήμερου φεστιβάλ σε συνεργασία με τουριστική εταιρεία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου την περασμένη Παρασκευή πήρε καινούρια απόφαση και παραχώρησε την έκταση που βρίσκεται ανάντη της λεκάνης του φράγματος, στο δεύτερο επίπεδο, προκειμένου να διοργανωθούν εκεί οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Καθορίστηκε δε μίσθωμα 500 ευρώ για τη χρήση του χώρου, ενώ παράλληλα για την υλοποίηση της εκμίσθωσης τέθηκε μία σειρά όρων όπως λήψη μέτρων προστασίας με την οριοθέτηση του χώρου εκδηλώσεων, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις από τις όχθες της λίμνης, εγκατάσταση χημικών τουαλετών και λήψη τυχόν αδειών που απαιτούνται από τις αρμόδιες διοικητικές και φορολογικές αρχές, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών. Η απόφαση αυτή, με την οποία παράλληλα ανακλήθηκαν οι δύο προηγούμενες αποφάσεις (92, 186/2016) περί παραχώρησης χώρου στη θέση Παναγιώτικο, πήρε αύξοντα αριθμό 247/2016.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το