Τοπικά

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Μας προσβάλει η νομοθετική ρύθμιση υποχρεωτικού εμβολιασμού στον κλάδο μας

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 όλων των δομών Υγείας δημόσιων και ιδιωτικών. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου-Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας επισημαίνει ότι «με την απειλή της αναστολής καθηκόντων χωρίς αποδοχές για «επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» προσπαθεί να εξαναγκάσει όλο το προσωπικό ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό των δομών αυτών σε εμβολιασμό.

«Ως εκπρόσωποι των Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε ότι το μέτρο αυτό είναι προσβλητικό για τον κλάδο μας και εντελώς αχρείαστο διότι οι γιατροί του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου και όσοι υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας από την έναρξη των εμβολιασμών τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους επιδιώξαμε τον εμβολιασμό μας συναισθανόμενοι την αναγκαιότητα να προστατεύσουμε τόσο τους εαυτούς μας και τους οικείους μας όσο και τους ασθενείς με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή» αναφέρει η Ένωση. Τονίζει μάλιστα ότι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 92% των συναδέλφων μας και οι ελάχιστοι εναπομείναντες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είτε διαθέτουν ανοσία διότι έχουν νοσήσει πρόσφατα από κορωνοϊό, είτε έχουν λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολιασμού. «Θυμίζουμε ότι οι Νοσοκομειακοί γιατροί ήταν αυτοί που σήκωσαν από την αρχή της πανδημίας όλο το βάρος της αντιμετώπισης των νοσούντων από κορωνοϊό και εκτέθηκαν στον κίνδυνο να νοσήσουν οι ίδιοι. Είναι πολλά τα παραδείγματα συναδέλφων που αρρώστησαν και πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τον θανατηφόρο ιό κυρίως στη διάρκεια του 2020 όταν το εμβόλιο δεν ήταν διαθέσιμο, αλλά και στις αρχές του 2021 μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός μας και με τις 2 δόσεις του εμβολίου. Σε όλη αυτή την περίοδο τα μέσα ενημέρωσης εξήραν την προσφορά και την αυτοθυσία των γιατρών και συνειδητοποιούσαν επιτέλους την σπουδαιότητα ύπαρξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Τα μέλη της Ένωσης υπογραμμίζουν ότι με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουν την πρόσφατη στοχοποίησή τους και θεωρούν ότι η νομοθετική ρύθμιση υποχρεωτικού εμβολιασμού τους αποτελεί προσπάθεια δυσφήμισης του κλάδου τους που τους απαξιώνει και τους προσβάλλει. «Θεωρούμε ότι η προτεραιότητα του Υπουργείου θα έπρεπε να είναι η στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας για τον εμβολιασμό και όχι η επιβολή της υποχρεωτικότητάς του. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας αυτής. Δεν δεχόμαστε καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου» δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το