Τοπικά

Ενωμένη η αντιπολίτευση στον Δήμο Βόλου για την προάσπιση του Πανεπιστημίου: “Επιζήμια η στάση της δημοτικής αρχής”

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  έρχεται προς ψήφιση ο αποχαρακτηρισμός έκτασης στο Πεδίο του Άρεως από χώρο Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων. Το Πεδίο του Άρεως και η γύρω περιοχή είναι ζωτικός χώρος ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Στο τμήμα που σκοπεύει να αποχαρακτηρίσει ο Δήμος σχεδιάζεται να ανεγερθούν συνεδριακοί χώροι, αμφιθέατρο 800 θέσεων, βιβλιοθήκη για το Πολυτεχνείο, χώροι για την Σύγκλητο και για επίσημες συναντήσεις. Οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Νάνσυ Καπούλα, Ιάσονας Αποστολάκης και Α. Παπαδούλης υπέγραψαν κοινή δήλωση για την διαφύλαξη του χώρου που θέλει να αποχαρακτηρίσει ο δήμος Βόλου , ενώ νωρίτερα με δήλωσή του στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Ριζόπουλος.

Για την ίδια έκταση, πριν λίγους μήνες, το ΔΣ, ομόφωνα, είχε, εκ νέου, δεσμεύσει το ακίνητο με χαρακτηρισμό αποκλειστικά για πανεπιστημιακές χρήσεις.

“Και το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές και δεν αντέχει σε υπεκφυγές: Τί μεσολάβησε και τώρα καλείται το Σώμα να ανατρέψει μια απόφαση, που κατά τη γνώμη μας είναι επιζήμια για την ίδια την πόλη;

Επιπλέον, θεωρούμε ότι είναι ακραία αντιδεοντολογικό, το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Θεσσαλίας, που έχουμε την τιμή να εδρεύει στον Βόλο, που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της πόλης και ο μεγαλύτερος εργοδότης της, να μην έχει προσκληθεί να παραστεί στην συνεδρίαση του ΔΣ, όπου θα συζητηθεί ένα μείζονος σημασίας θέμα, που αφορά στην ανάπτυξή του, επ΄ ωφελεία του ίδιου και της πόλης.

Θεωρούμε, ότι χρειάζεται να πρυτανεύσει ψυχραιμία και σύνεση, και προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε:
α. Την αναβολή της συζήτησης του θέματος στην συνεδρίαση της 3/3/21
β. Την εισαγωγή του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση, ει δυνατόν ακόμη και σε ειδική
γ. Την πρόσκληση προς το Ίδρυμα να παραστεί στην συνεδρίαση αυτή.

Πιστεύουμε, ότι το ζήτημα είναι κρίσιμο για την πόλη και θεωρούμε ότι η πρότασή μας είναι υποβοηθητική στην αποφυγή μη επιθυμητών εξελίξεων”, αναφέρουν οι επικεφαλής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το