Τοπικά

Ενενήντα λιγότερα πρωτάκια στα σχολεία της Μαγνησίας σε σχέση με πέρυσι 

Αν υπάρχουν κάποιες φιγούρες που ξεχωρίζουν στο Δημοτικό κάθε χρόνο, αυτές είναι προφανώς οι μαθητές της Α’ Τάξης, τα λεγόμενα και ως «πρωτάκια», που με ύφος λίγο επιφυλακτικό, λίγο περίεργο, κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ένα σχολικό περιβάλλον.
Γιατί αναμφίβολα το περιβάλλον στο δημοτικό είναι εντελώς διαφορετικό από το Νηπιαγωγείο. Στην προσχολική εκπαίδευση είναι οι πρώτες δράσεις για την κοινωνικοποίηση και η μάθηση έχει πιο παιγνιώδη χαρακτήρα. Στο Δημοτικό η μάθηση αποκτά πιο εντατική μορφή με βιβλία και ασκήσεις που πρέπει να λύνονται.
Είναι μια νέα κατάσταση που δάσκαλοι και γονείς προσπαθούν να διαχειριστούν με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.
Στα χρόνια προ πανδημίας στα Νηπιαγωγεία πραγματοποιούνταν και δράσεις για την ομαλή μετάβαση των νηπίων στην Α’ Τάξη δημοτικού. Αυτό φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών με την πανδημία δεν κατέστη δυνατό στον βαθμό που γινόταν άλλα χρόνια.
Πάντως σε κάθε περίπτωση τα πρωτάκια νιώθουν οι μικροί του σχολείου.
Ενδιαφέρον, όμως και πόσα πρωτάκια θα φοιτήσουν φέτος στα δημοτικά της Μαγνησίας.
Παλιότερα τα πρωτάκια αριθμούσαν γύρω στα 2000. Πλέον με την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα ο αριθμός τους έχει μειωθεί. Σημειώνεται πως φέτος φοιτούν στην Α’ Τάξη οι μαθητές που γεννήθηκαν το 2015, μέσα δηλαδή στην ένταση της οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τα πρωτάκια αριθμούν 1491, όταν πέρυσι ήταν 1.580, δηλαδή υπάρχει μια μείωση 90 ατόμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το