Τοπικά

Χωρίς χλωριόντα το νερό της Αγριάς

Η ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνει πως το νερό της Αγριάς είναι καθαρό από χλωριόντα και παραθέτει τα αποτελέσματα των αναλύσεων που αφορούν σε κοινή δειγματοληψία της ΔΕΥΑΜΒ με την Δ/νση Υγείας που διενεργήθηκε στις 23/8. Η δειγματοληψία αφορούσε στα χλωριόντα και στα νιτρικά καθώς σε ότι αφορά στις υπόλοιπες παραμέτρους (υδράργυρο κλπ) σε επανειλημμένες κοινές δειγματοληψίες ΔΕΥΑΜΒ & Δ/νσης Υγείας που διενεργήθηκαν μετά την διακοπή λειτουργίας της γεώτρησης “Τρύπιο Λιθάρι”, δεν υπήρξαν ευρήματα.
Η ΔΕΥΑΜΒ τονίζει ότι το νερό της Αγριάς πληροί απολύτως τα οριζόμενα, από την ΚΥΑ Γ1(δ)/ΓΠ οικ.67322, όρια για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Επισημαίνει επίσης πως “είναι προφανές ότι δεν ευσταθούν και δεν έχουν βάση διάφορες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού στην Αγριά. Σημειώνουμε επιπλέον, ότι τα νιτρικά στο νερό θα υποχωρήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στο επίπεδο των 10-15 mg/l, με την ολοκλήρωση της αυτοματοποίησης λειτουργίας του υδραγωγείου της Αγριάς”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το