Τοπικά

Έλεγχοι για λαθροϋδροληψία από τη ΔΕΥΑΜΒ σε υδρόμετρα που έχει επιβληθεί διακοπή

 

Ελέγχους για τυχόν περιπτώσεις λαθροϋδροληψίας στους υδρομετρητές που έχει επιβληθεί διακοπή αρχίζουν από σήμερα και κάθε Παρασκευή συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ. Σε σχετική ανακοίνωση της Επιχείρησης αναφέρονται τα εξής:
«Η ΔΕΥΑΜΒ, όπως είχε ανακοινώσει προβαίνει σε διακοπές υδροδότησης στις καταναλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έναντι της υπηρεσίας. Ενόψει των διακοπών υδροδότησης, η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε έγκαιρα τους πολίτες για τον χρόνο επιβολής των διακοπών και παρείχε χρονικό διάστημα δύο ημερών για την οικονομική τακτοποίηση, ώστε να μην φθάσει η υπηρεσία να επιβάλλει διακοπή υδροδότησης. Παράλληλα επισημαίνουμε ότι η ΔΕΥΑΜΒ παρέχει κοινωνικό τιμολόγιο στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, ενώ με απόφαση του ΔΣ δεν προχωρεί σε διακοπές υδροδότησης στους δικαιούχους κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, την Παρασκευή (και κάθε Παρασκευή) δεν πραγματοποιούνται διακοπές υδροδότησης, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα ενόψει του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο ενημερώνουμε ότι από σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου και κάθε Παρασκευή, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, θα πραγματοποιούν ελέγχους στους υδρομετρητές όπου έχει επιβληθεί διακοπή για τυχόν περιπτώσεις λαθροϋδροληψίας. Στις περιπτώσεις που θα εντοπιστεί λαθροϋδροληψία η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρεί σε αφαίρεση του υδρομέτρου, με παράλληλη επιβολή προστίμου στο πενταπλάσιο της κατανάλωσης – σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης – και περιορισμό της δυνατότητας επιεικούς ρύθμισης της οφειλής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το