Κόσμος

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζητούν Μέρκελ-Φάιμαν

merkel

Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη εβδομάδα με θέμα την προσφυγική κρίση, ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.
Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, με αφορμή τη χθεσινή Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το μεταναστευτικό τόνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε μόλις 15 ημέρες ένα θαύμα: να ελέγξει και να διευθετήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την ανεξέλεγκτη ροή 29.000 προσφύγων, σε ένα κλίμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, χωρίς φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.
«Η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ έκανε ό,τι μπορούσε με τις δικές της δυνάμεις στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνθηκών. Πιστεύω ότι τώρα η Ευρώπη, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κάναμε, θα ανταποκριθεί και θα συνδράμει το έργο ώστε να το αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με την ΕΕ. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που μόνοι μας δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο κ. Μανιτάκης σε δηλώσεις του από το Εθνικό Τυπογραφείο.
Ο υπουργός συνεχάρη την Αστυνομία και το Λιμενικό για τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες» που κατέβαλε το προσωπικό τους, σε συνεργασία με το Στρατό και την Πυροσβεστική, στην καταγραφή των προσώπων, τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος και τη δημιουργία των πυρήνων υποδοχής.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το