Τοπικά

Εκπρόσωποι ΠΟΕΔΗΝ: Παραμένουν οι κλινικές covid και οι διασωληνωμένοι

Την ανάγκη στελέχωσης των Νοσοκομείων, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν οι κλινικές covid και οι διασωληνωμένοι ασθενείς, τόνισε μεταξύ άλλων από τον Βόλο όπου βρέθηκε χθες ο Παναγιώτης Παντέλης, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ για ενημέρωση των εργαζομένων.
Ο κ. Παντέλης δήλωσε ότι «συνεχίζουν να υπάρχουν κλινικές covid και ο αριθμός διασωληνωμένων ασθενών αλλά σε μικρότερο αριθμό. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε περίπου 59 θανάτους και 98 διασωληνωμένους. Η πανδημία μπορεί να τελειώνει, αλλά η γρίπη παραμένει. Πριν την πανδημία είχαμε κάθε χρόνο 600.000 σε όλο τον κόσμο θανάτους από γρίπη όπως και άλλες χρόνιες ασθένειες χρόνιες που αναδεικνύουν τα θέματα ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία».
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για COVID-19 την περασμενη εβδομάδα ήταν 636. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων COVID-19 ήταν 14 και καταγράφηκε μείωση 22% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Η διάμεση ηλικία των ασθενών ήταν 78 έτη (εύρος: 56-96). Όλοι οι ασθενείς είχαν υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνολικά, ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια ήταν 53 με τελευταία επικαιροποίηση στις 23/05/2023. Επίσης, καταγράφηκαν 52 θάνατοι COVID-19. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 85 έτη (εύρος 63-106). Όλοι οι θανόντες είχαν υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το