Τοπικά

Εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες 1.300 μαθητές μέσω προγράμματος που υλοποιεί το Νοσοκομείο Βόλου

Πάνω από 2.000 μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σχολείων της Μαγνησίας έχουν εκπαιδευτεί για τις Πρώτες Βοήθειες από το Νοσοκομείο Βόλου στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που υλοποιείται εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Χθες κλιμάκιο του «Αχιλλοπούλειου» αποτελούμενο από την προϊσταμένη νοσηλευτικής της Ψυχιατρικής Κλινικής κ. Χρυσάνθη Κορώνη, την νοσηλεύτρια στα Πρόωρα κ. Άννα Μίχτη και την προϊσταμένη στα Επείγοντα κ. Χαρούλα Κυπαρρίση επισκέφθηκε το 13ο Δημοτικό Βόλου, όπου έγινε ενημέρωση στους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης για το πώς θα βοηθούν το συνάνθρωπό τους σε ένα έκτακτο περιστατικό.

Ήταν η δεύτερη φορά που ενημερώθηκαν χθες οι μαθητές του σχολείου, ενώ θα υπάρξει και τρίτη επίσκεψη την επόμενη Τρίτη.

Η υπεύθυνη του προγράμματος του Νοσοκομείου «Πρώτες Βοήθειες στα Παιδιά» κ. Χρυσάνθη Κορώνη ανέφερε πως «στην ομάδα συμμετέχουν δώδεκα και πλέον άτομα και από τον Ιανουάριο του 2015 γίνονται ενημερώσεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς, προπονητές, ενώ από πέρυσι πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις σε μαθητές από τη ΣΤ’ Τάξη και άνω. Μάλιστα από φέτος ξεκινήσαμε και μια συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου οι φοιτητές εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες από τη βασική τους εκπαίδευση. Συνολικά έχουν ενημερωθεί 2.000 άτομα από τα οποία τα 1.300 είναι μαθητές. Μάλιστα έχουν γίνει επιμορφώσεις σε σχολεία και της περιφέρειας, όπως και σε ιδρύματα».

Η εκπαίδευση των παιδιών γίνεται με διαδραστικό τρόπο, ακόμη και με τη χρήση των κόμικς, ενώ αξίζει να τονιστεί πως η Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται πίσω στην ενημέρωση των παιδιών σε αυτό το μείζον ζήτημα.

Το Νοσοκομείο Βόλου είναι το μοναδικό πανελλαδικά που ξεκίνησε μια τέτοια δράση και καταφέρνει να διαχέει στους μαθητές την παιδεία, αλλά και την ψυχραιμία στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Η διευθύντρια του 13ου Δημοτικού Βόλου κ. Σοφία Παπασταύρου επισήμανε πως είναι απαραίτητη η εκπαίδευση των μαθητών στις πρώτες βοήθειες γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσουν. Μάλιστα και τα ατυχήματα στην αυλή είναι συχνά πλέον στα σχολεία».

 

Χρειάστηκε αλλά…

Ο μαθητής Τηλέμαχος Τερζίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δράση που έγινε στο σχολείο, όπου τα έμαθαν με βιωματικό τρόπο, ενώ θα βοηθηθούν στην καθημερινότητά τους.

Από την πλευρά της η μαθήτρια Μαρία Σπίνουλα υπογράμμισε πως ήταν πολύ ενδιαφέροντα αυτά που εκπαιδεύτηκαν.

Ο μαθητής Σπύρος Μαμπλέκος σημείωσε πως χρειάστηκε μια φορά να βοηθήσει ένα παιδί που έχει κτυπήσει, αλλά δεν γνώριζε πώς να το κάνει. Αλλά από τη χθεσινή ενημέρωση άντλησε σημαντικές πληροφορίες.

Η μαθήτρια Κωνσταντίνα Γρηγορίου ανέφερε πως χρειάστηκε στο παρελθόν να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε συμμαθητή της και δεν τις ήξερε. Αλλά πλέον τις έμαθε και θα τις εφαρμόσει, όποτε χρειαστεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το