Τοπικά

Εκπαιδευτικοί ζητούν λήψη μέτρων στην οδό Διμηνίου

Τη λήψη άμεση μέτρων, όπως να τοποθετηθούν σαμαράκια, αλλά και κάμερες, και να κατασκευαστούν πεζοδρόμια, ζητούν εκπαιδευτικοί για την όσο πιο δυνατή ασφαλή μετακίνηση των μαθητών που διασχίζουν την οδό Διμηνίου για να προσεγγίσουν το 10ο γυμνάσιο Βόλου και το 4ο ΓΕΛ Βόλου.
Η σχολική κοινότητα του 4ου ΓΕΛ Βόλου θρηνεί από την περασμένη Δευτέρα για την απώλεια του 17χρονου μαθητή που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή σε θανατηφόρο τροχαίο στην οδό Διμηνίου, ένα δρόμο που και άλλοι συνάνθρωποί μας κατά το παρελθόν έχουν χάσει τη ζωή τους.
Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου μεταβαίνουν καθημερινά περίπου 40 μαθητές από το Διμήνι, διασχίζοντας τον συγκεκριμένο δρόμο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία, όμως υπάρχουν και μαθητές που μετακινούνται με το δίκυκλο.
Επίσης το 10ο Γυμνάσιο Βόλου στεγάζεται στην περιοχή Σαμπάναγα επί της οδού Διμηνίου. Στο συγκεκριμένο σχολείο μεταβαίνουν μαθητές από το Διμήνι αλλά και τους Αγίους Αναργύρους.
Ο κ. Θεοδωρίδης ήταν διευθυντής την τελευταία τριετία στο 10ο Γυμνάσιο, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγες μέρες.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος «ήμασταν τυχεροί που δεν σημειώθηκε κάποιο τραγικό περιστατικό με μαθητή μας. Η κατάσταση στην οδό Διμηνίου είναι επικίνδυνη και χρειάζεται παρέμβαση, ακόμη και να τοποθετηθούν κάμερα ή κάμερες, όπως βέβαια και σαμαράκια ή και φωτεινοί σηματοδότες. Πρόκειται για ένα στενό ως προς το πλάτος δρόμο, χωρίς πεζοδρόμια, όπου κινούνται οχήματα τα οποία φαίνεται πως ξεπερνούν το όριο ταχύτητας. Είχαμε αποστείλει σχετικό έγγραφο προς την Τροχαία που στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ανταποκρίθηκε, αλλά χρειάζονται συνολικότερες παρεμβάσεις».
Μάλιστα ο κ. θεοδωρίδης συμπλήρωσε πως μαθητές έρχονταν με λεωφορεία από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο σχολείο, αλλά υπήρχαν και μαθητές, που όταν δεν προλάβαιναν το πρωινό λεωφορείο, έρχονταν πεζή».
Από την πλευρά του ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης ανέφερε πως «οι εικόνες στην εκκλησία, όπου εψάλη ο επικήδειος για τον νεαρό μας μαθητή θύμισαν σκηνές από αρχαία τραγωδία. Εκατοντάδες νέοι μαυροφορεμένοι με λυγμούς και το κενό ζωγραφημένο στα μάτια, σύσσωμη η κοινότητα του Διμηνίου, εκπαιδευτικοί, αποχαιρέτησαν ένα παιδί ευγενικό, σοβαρό και λιγομίλητο. Τραγική φιγούρα ο φίλος του, που τον συνόδευε σχεδόν πάντα. Ο Θανάσης του είχε συμπαρασταθεί στον χαμό του πατέρα του από τροχαίο, στο ίδιο ακριβώς σημείο, στον ίδιο δρόμο πριν ένα χρόνο…”Δε ξέρω για την ταχύτητα ,μπορεί να “πάταγε”, αλλά ο Θανάσης φορούσε κράνος και έπεσε θύμα μιας λανθασμένης κίνησης ..”, μου εξηγεί.. .Σε όλη τη διάρκεια της τελετής παρατηρούσα τον δρόμο, ένα δρόμο χωρίς πεζοδρόμια ,με δύο σχολεία σε απόσταση αναπνοής, ένας δρόμος που μετρά τρεις νεκρούς σε λίγα χρόνια. Τεράστιες νταλίκες από ξένες χώρες μεταφέρουν το εμπόρευμα τους στην βιομηχανική ζώνη και σε μεταφορικές που βρίθουν στην περιοχή. Σαν την τελευταία σκηνή της τραγωδίας λοιπόν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι της περιοχής, μαρσάρουν και σχηματίζουν την νεκρική πομπή, όλοι μαζί, κάνοντας τη ζέστη και την συγκίνηση αφόρητη»,
Παράλληλα αναφέρεται και στα δίκυκλα που χρησιμοποιούν οι νέοι όχι μόνο της σημερινής εποχής αλλά εδώ και δεκαετίες.
«Τα δίκυκλα, συχνά σημάδι γοήτρου ,χειραφέτησης και αυτονομίας στοιχείο μιας υποκουλτούρας, που δεκαετίες τώρα μετρά θύματα αλλά και ελκύει σημαντικό κομμάτι της νεολαίας. Το σχολείο έχει ρόλο, και μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια συνείδησης και οδηγικής συμπεριφοράς σε συνεργασία με τους φορείς. Το έχουμε κάνει πάμπολλες φορές. Πόσο, όμως γι’ αυτή την κατηγορία παιδιών υπάρχει η γονεϊκή συναίνεση, ή ανοχή; Και όταν η οικογένεια απουσιάζει όντας διαλυμένη, .δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι γονείς πιέζονται, συναινούν, συμβάλλουν χρηματικά, και κυρίως ανέχονται να φέρουν τα παιδιά τους δίκυκλα χωρίς δίπλωμα ή να μην χρησιμοποιούν το κράνος. Εν κατακλείδι όμως, οι τρεις νεκροί στην Διμηνίου ψάχνουν δικαίωση. και η κοινωνία απαιτεί μέτρα.. Οι παράλογες ταχύτητες ,η πληθώρα οχημάτων, η έλλειψη τρόπων περιορισμού της ταχύτητας, όπως μπορεί να είναι τα σαμαράκια, θέτουν αναπάντητα ερωτήματα και ζητούν λύσεις…».

 

Πορεία – διαμαρτυρία

Κάλεσμα μέσω των social media υπάρχει για την Παρασκευή στις 8 το πρωί για πορεία στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος που έχασε τη ζωή του ο 17χρονος.
Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:
«Παρασκευή στις 8 το πρωί ξεκινάει πορεία από το σημείο του δυστυχήματος. Όλοι μαζί μαύρα μαντήλια στο οχήματά μας και πάμε όλοι μαζί να ακουστούμε όλοι όλοι όλοι. Όσοι θα είναι με μηχανάκια παρακαλώ πολύ κράνος. Σκοτώνουν τα παιδιά μας. Με αφορμή το χθεσινό θανατηφόρο τροχαίο στη Διμηνίου και τον θάνατο του 17χρονου Θανάση Τσιτσόγλου θα ήθελα να παρακαλέσω φίλους και γνωστούς να μαζευτούμε να πάμε στη Δημαρχεία, στη Νομαρχία, στην Τροχαία και όπου αλλού μπορούμε να φτάσουμε προκειμένου να σταματήσει όλο αυτό. Πάμε όλοι μαζί μπορούμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το