Τοπικά

Εκλογές για ανάδειξη νέου πρύτανη αύριο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Ψηφίζουν 836 καθηγητές και εργαζόμενοι 

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου πρύτανη και των τεσσάρων αναπληρωτών πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Συνολικά οι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν ανέρχονται στους 836.
Δύο είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη. Πιο συγκεκριμένα ο νυν αναπληρωτής πρύτανη για θέματα έρευνας, καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας κ. Ζήσης Μαμούρης και ο πρόεδρος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Δαναλάτος θα αναμετρηθούν για τη θέση του πρύτανη.

Ο κ. Ζήσης Μαμούρης
Ο κ. Νίκος Δαναλάτος

Τις τέσσερις θέσεις των αναπληρωτών πρύτανη διεκδικούν οι εξής: Ιωάννα Λαλιώτου από το ΙΑΚΑ, Στέφανος Παρασκευόπουλος από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Ευτυχία Καψαλάκη από το Τμήμα Ιατρικής, Βασίλης Κανακούδης από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημήτρης Λεωνίδας από το Τμήμα Βιοχημείας, Ιωάννης Θεοδωράκης από το ΤΕΦΑΑ και Χαράλαμπος Μπιλλίνης από το Τμήμα Κτηνιατρικής.

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών κ. Δημήτρης Κυρτάτας επισήμανε πως «όλα είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση των πρυτανικών εκλογών αύριο Τετάρτη. Θα υπάρχουν δύο εκλογικά κέντρα, σε Βόλο και Λάρισα. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 11 το βράδυ».
Από τους 836 εγγεγραμμένους για να ψηφίσουν, οι 438 είναι τα μέλη ΔΕΠ και οι άλλοι 398 είναι το διοικητικό, τεχνικό προσωπικό και τα ΕΔΙΠ. Η ψήφος της δεύτερης κατηγορίας, δηλαδή του προσωπικού και των ΕΔΙΠ έχει μια αντιστοίχηση βάσει αλγόριθμου. Δηλαδή αν ψηφίσουν και οι 398 θα είναι σαν να ψήφισαν 85-90 άτομα. Αντιθέτως η καθεμιά ψήφος των μελών ΔΕΠ έχει αντιστοίχηση αριθμητικά σε μία ψήφο.

Πρώτα θα μετρηθούν τα ψηφοδέλτια της κάλπης στη Λάρισα που θα σταλούν στον Βόλο και μετά όλα μαζί και από τις δύο κάλπες θα μετρηθούν ξανά.
Η θητεία της σημερινής πρυτανικής αρχής λήγει στις 31 Αυγούστου.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών επισήμανε πως «στόχος είναι να ολοκληρωθούν στα επόμενα χρόνια τα έργα που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται. Το Πανεπιστήμιο έχει σημειώσει ήδη μια ανοδική πορεία και αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Ήδη τα τελευταία χρόνια τέθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, του διοικητικού εκσυγχρονισμού, της διεθνοποίησης του ιδρύματος και της θεσμοθέτης άλλων διαδικασιών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το