Τοπικά

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση από τον Αη Γιάννη στην παραλία «Πλάκα»

Στην αποκατάσταση της πρόσβασης από την παραλία του Αη-Γιάννη στην παραλία της «Πλάκας» προχώρησε η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μονοπάτι μήκους περίπου 100 μέτρων που χρησιμοποιούν οι λουόμενοι για να μεταβούν από το παραλιακό θέρετρο του Αη-Γιάννη στην περίφημη και πολύ γνωστή παραλία της «Πλάκας».

Αυτό το κομμάτι της πρόσβασης με τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή τον περασμένο χειμώνα είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και είχε γεμίσει από πέτρες και άλλες φερτές ύλες.
Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ενεργοποιήθηκε και προχώρησε στην απομάκρυνση των πετρών και έτσι η πρόσβαση αποκαταστάθηκε.
Να αναφερθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση οι λουόμενοι που θα ήθελαν να κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία της «Πλάκας», θα έπρεπε να την προσεγγίσουν οδικώς μέσα από έναν δρόμο ιδιαίτερα στενό ως προς το πλάτος του.
Οι λουόμενοι μπορούν να μετακινούνται από την παραλία του Αη-Γιάννη στην παραλία της Πλάκας με άνεση και ασφάλεια. Οι εργασίες καθαρισμού του μονοπατιού ολοκληρώθηκαν και η πρόσβαση είναι στη διάθεση των ντόπιων και των επισκεπτών» τόνισε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος.
Ο ίδιος και με την ιδιότητα του προέδρου της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής επισήμανε πως «ήδη προετοιμαζόμαστε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που μολονότι φέτος πέφτει νωρίς, εντούτοις ο καιρός αναμένεται να είναι καλός, ενώ δεν υπάρχουν και εξετάσεις στα σχολεία. Πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης έχουν ανοίξει στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου όπως βέβαια και τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, τα οποία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Οι παραλίες έχουν καθαριστεί και οι παρεμβάσεις συνεχίζονται». Ήδη στην περιοχή υπάρχει και τουριστική δραστηριότητα από ξένους επισκέπτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το