Κόσμος

Εκκένωσαν πρόχειρους καταυλισμούς μεταναστών σε Παρίσι και Καλέ

καταυλισμός διάλυση

Τρεις καταυλισμούς μεταναστών που είχαν στηθεί πρόχειρα και στέγαζαν εκατοντάδες μετανάστες, εκκένωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές στο Καλέ και το Παρίσι. Αστυνομικοί από νωρίς το πρωί εκκένωσαν καταυλισμό που είχαν στήσει περίπου 350 μετανάστες κάτω από το εναέριο μετρό, στα βόρεια του Παρισιού, όπου διαπιστώθηκε ότι ζούσαν κάτω από πολύ κακές συνθήκες υγιεινής.

Στον καταυλισμό ζούσαν κυρίως μόνοι άνδρες, αλλά και οικογένειες, που είχαν έρθει από το Σουδάν, την Ερυθραία, τη Σομαλία και την Αίγυπτο.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε δεκάδες λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας.

Ο συγκεκριμένος καταυλισμός είχε δημιουργηθεί τον περασμένο Απρίλιο, όμως το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει εκατοντάδες μετανάστες επιδεινώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης. Τέλη Μαϊου οι υγειονομικές αρχές είχαν προειδοποίησαν για κίνδυνο δυσεντερίας και κρούσματα ψωρίασης.

Λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί στο Καλέ ξεκίνησαν την εκκένωση δύο ακόμα καταυλισμών, απ’ όπου απομακρύνθηκαν περίπου 140 άνθρωποι. Το Καλέ είναι η πιο κοντινή πύλη εισόδου από την ευρωπαϊκή ήπειρο στη Βρετανία, και το λιμάνι είχε γίνει “μαγνήτης” χιλιάδων μεταναστών εδώ και πολλά χρόνια.

Τον τελευταίο καιρό αυξήθηκε απότομα το ποσοστό των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη Βρετανία μέσα σε φορτηγά. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για 18.170 αναχαιτίσεις από την 1η Ιανουαρίου έως την 21η Μαΐου.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το