Πολιτισμός

Εκδήλωση υπογραφής του νέου βιβλίου «Ίσκιοι στο Φως» της Άρτεμις Παπανδρέου

Το νέο βιβλίο της Άρτεμις Παπανδρέου «Ίσκιοι στο Φως» από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, που μόλις κυκλοφόρησε, αποτελεί την τέταρτη παρουσία Βολιώτη συγγραφέα στη φιλόξενη στοά του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη» με το κεντρικό σύνθημα «Στηρίζουμε τοπικούς δημιουργούς». Η συγγραφέας κ. Άρτεμις Παπανδρέου θα υπογράψει το βιβλίο της και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες της την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που προβλέπονται.

Το νέο μυθιστόρημα της Άρτεμις Παπανδρέου – όπως χαρακτηριστικά αναγράφει, αντί προλόγου – είναι: «Αφιερωμένο στις γυναίκες όλου του κόσμου, που τόλμησαν να διεκδικήσουν το όνειρό τους… Αφιερωμένο στις γυναίκες που δεν έπαψαν ποτέ να οραματίζονται μια νέα αυγή, γεμάτη φως…».
Ίσκιοι και Φως…, μα και φόβος, θυμός, ενοχή, απόγνωση και απελπισία είναι τα συναισθήματα που κυριολεκτικά συνθέτουν την αρχιτεκτονική του βιβλίου, που με καθαρό και ιδιαίτερα σαφή τρόπο διαχειρίζεται η συγγραφέας τον καμβά του εξαιρετικού της μυθιστορήματος. Όμως από την παράνοια και την απελπισία της πρωταγωνίστριας που την έφερε μια ανάσα από τον θάνατο, η ζωή ξαφνικά αλλάζει τους δείκτες του ρολογιού και η ελπίδα γεννά καινούρια όνειρα, χαρά, έρωτα, δημιουργία. Όπως γράφει η ίδια: «Οι ίσκιοι που την κυνηγούν θ’ αφήσουν την ψυχή της να λιαστεί στο φως; Ή μήπως θα γίνουν χειρότεροι και από εφιάλτες;»…
Ένα μυθιστόρημα με δυναμικές εναλλαγές και ανατροπές, από τον ίσκιο στο φως και το αντίστροφο, που κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι την όποια «κάθαρση» που επιλέγει η συγγραφέας να προκρίνει σ’ όλο αυτό το παιχνίδι του αδιεξόδου και του αγώνα της ελευθερίας για τη ζωή και το φως της. Ένα βιβλίο που θα αγαπήσει ιδιαίτερα το γυναικείο κοινό της πόλης.
Η δημιουργός ξέρει να χειρίζεται τον λόγο και τα συναισθήματα, ώστε να βυθίζει τον αναγνώστη στη δίνη του ξετυλίγματος του κουβαριού του μύθου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μέθεξη…
Πιστεύουμε πως το βιβλίο της Άρτεμις Παπανδρέου θα συντροφεύσει πολλές ώρες καλοκαιρινής ανάγνωσης και θα αγκαλιαστεί από το κοινό.
Να είναι καλοτάξιδο…

Η Άρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε μια οικογένεια που της εμφύσησε την αγάπη για τα γράμματα, την εντιμότητα και το δίκαιο. Η αγάπη για τη συγγραφή συνυπήρχε με την αρχή της ζωής της, αφού κατάγεται από λογοτεχνική οικογένεια.
Στόχος της ήταν το Πανεπιστήμιο αφού, εκτός από την πρόοδό της, οι εκθέσεις της πάντα διακρίνονταν για το ύφος και τον λόγο τους. Όμως, ο έρωτας την κράτησε πίσω, καθώς ο γάμος και το πρώτο παιδί ήρθαν νωρίς. Έτσι οι περγαμηνές και τα πτυχία έμειναν ανεκπλήρωτες επιθυμίες στο πίσω μέρος του μυαλού της.
Σήμερα εργάζεται στην πόλη του Βόλου, στην τεχνική εταιρεία που έχουν ιδρύσει, από κοινού, με τον σύζυγό της και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα γραφεία, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην αγάπη των παιδιών και των δυο μικρών εγγονιών της, αλλά και στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Από τον Μάρτη του 2018 δραστηριοποιείται ως γραμματέας του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελληνική Μέριμνα Βόλου» που αποτελεί καταφύγιο για την κακοποιημένη γυναίκα, τη μάνα και το παιδί σε κίνδυνο.
Είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.), καθώς επίσης και του Συλλόγου Λόγου – Τέχνης – Μουσικής «Λίνος».
Το βιβλίο της «Ένα χαμόγελο στον ουρανό» τιμήθηκε με το Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικού Βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Λίνος».
Βιβλία της που κυκλοφορούν: «Ένα χαμόγελο στον ουρανό», Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (Οκτώβρης ’18), «Πηλιορείτικο γαϊτανάκι» εκδόσεις Μολύβι (Δεκέμβρης ’16).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το