Τοπικά

Εκδήλωση του Δήμου Σκιάθου για τα 170 χρόνια από τη γέννηση του Αλ. Παπαδιαμάντη

170 χρόνια συμπληρώνονται στις 4 Μαρτίου από τη γέννηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ο Δήμος Σκιάθου θα διοργανώσει εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στον μεγάλο Σκιαθίτη διηγηματογράφο. Στο πλαίσιο της προστασίας των δημοτών από τη μετάδοση του κορωνοϊού covid-19 η εκδήλωση/θεατρική παράσταση θα προβληθεί μέσω του διαδικτύου με link που θα διατεθεί στους δημότες για την παρακολούθηση της παράστασης, την Πέμπτη 4 Μαρτίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για ειδική διαδικτυακή προβολή της παράστασης «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ». Η παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ» που παρουσιάστηκε για δυο συνεχόμενες sold out σεζόν στο Θέατρο «Χώρα» και είχε τεράστια απήχηση σε κοινό και κριτικούς.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου όπου εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 2.480 ευρώ για την υλοποίηση της παράστασης.

Εκμίσθωση ακινήτου στο Μπούρτζι
Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου αποφάσισε σε συνεδρίασή του, κατά πλειοψηφία, την εκμίσθωση ακινήτου που βρίσκεται στο Μπούρτζι. Πρόκειται για ένα ισόγειο πετρόχτιστο προ του 1950 πάνω σε εσοχή βράχου, με ξύλινη επένδυση, με εσωτερική και εξωτερική διαρρύθμιση, εμβαδού 63,63 τμ. Το ακίνητο περιλαμβάνει κουζίνα, αποθήκη, τραπεζοκαθίσματα, κεντρικό ημιυπαίθριο και εξωτερικό υπαίθριο χώρο, τουαλέτες και προθάλαμο. Το εν λόγω ακίνητο λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι και τη λύση της σύμβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η εκμίσθωσή του από τον Δήμο Σκιάθου, ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα γίνει με τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το