Τοπικά

Εκδήλωση στο Στέκι Μεταναστών για το δικαίωμα στην άμβλωση

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «My body My choice – To δικαίωμα στην άμβλωση αμφισβητείται» οργανώνει το Ξεκίνημα Βόλου την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, στο Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33).
Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι: το Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων Μαριάνθη Κυπρίδου, η Κατερίνα Κλείτσα από το Ξεκίνημα και η Ecehan Balta, μέλος της αριστερής συλλογικότητας Baslangic στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωσή του το Ξεκίνημα Βόλου αναφέρει:
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και για τον τερματισμό μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας να αποφασίζει πότε και αν θα κάνει παιδιά!
Οι αντιλήψεις που βάζουν την επιβίωση των εμβρύων πάνω από τις ζωές των γυναικών θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στις εποχές όπου η σεξουαλική ζωή των γυναικών ήταν κοινωνικά αποδεκτή μόνο στα πλαίσια του γάμου με σκοπό την απόκτηση παιδιών. Ακόμα και τότε όμως αμβλώσεις πραγματοποιούνταν, όπως πραγματοποιούνται και σήμερα σ’ όλες τις χώρες όπου είναι παράνομες. Η διαφορά είναι ότι γίνονται σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή των γυναικών.
Οι πολέμιοι των αμβλώσεων, δε διστάζουν όχι μόνο να γεμίσουν ενοχές αλλά και να αποκαλέσουν φόνισσες(!) τις γυναίκες που τερματίζουν μια εγκυμοσύνη, είτε επειδή ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος, είτε προϊόν βιασμού, είτε επειδή άλλαξαν οι συνθήκες στη ζωή τους.
Η στάση τους δεν είναι μόνο μυσογυνική αλλά και πέρα για πέρα υποκριτική. Μάχονται για τα δικαιώματα των εμβρύων αλλά όχι των γεννημένων παιδιών. Δε δείχνουν καμία ευαισθησία απέναντι στα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα βρέφη στα μαιευτήρια, στο 19% των παιδιών στην Ελλάδα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών συχνά δεν τα θεωρούν καν παιδιά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το