Τοπικά

Εκδήλωση μνήμης για τις ιστορικές διαστάσεις του «Αχιλλοπούλειου»

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου εντός του Οκτωβρίου, μέσα από την οποία θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί ο ρόλος του «Αχιλλοπούλειου» στην Εθνική Αντίσταση, αλλά και σε άλλα γεγονότα που σημάδεψαν την εξέλιξη της πόλης, όπως με τους σεισμούς του ’55.
Το ενδιαφέρον είναι πως μεταξύ των ατόμων που θα μιλήσουν και θα βραβευτούν, θα είναι και τρεις προϊσταμένες νοσηλευτικής υπηρεσίας που έζησαν άμεσα εκείνα τα χρόνια μέσα από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν στο Νοσοκομείο.
Η μία εξ’ αυτών, ετών 86, θα μιλήσει, ενώ από πλευράς Νοσοκομείου αναμένεται να τους δοθεί μια τιμητική πλακέτα.
Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του Νοσοκομείου. Επίσης μεταξύ των ομιλητών θα είναι και γιατρός που έχει ασχοληθεί επισταμένα με την ιστορία του Νοσοκομείου εκδίδοντας και σχετικό βιβλίο.
«Είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια που επιχειρείται να αναδειχθεί ο ρόλος του Νοσοκομείου σε περιόδους που σημάδεψαν την Ελλάδα και την πόλη, όπως ήταν η Κατοχή και η περίοδος της Εθνικής Αντίστασης, οι σεισμοί που ακολούθησαν» τόνισε ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός και πρόσθεσε πως «εδώ και καιρό προετοιμάζουμε αυτή την εκδήλωση φέρνοντας και τρεις ηλικιωμένες γυναίκες που είναι μια άμεση εικόνα εκείνων των γεγονότων από την εργασία και την προσφορά τους στο «Αχιλλοπούλειο».

Τα εγκαίνια του ξενώνα συνοδών ασθενών
Παράλληλα το πρωί στις 25 Σεπτεμβρίου θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ξενώνα για την ολιγοήμερη παραμονή εκεί των συνοδών ασθενών. Η ανακαίνιση του κτιρίου έγινε με δωρεά του ευεργέτη κ. Χαράλαμπου Τσιμά.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί δήμαρχοι, εκπρόσωποι άλλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Μετά τα εγκαίνια αναμένεται να ακολουθήσει σύντομη ομιλία του κ. Τσιμά στο αμφιθέατρο, αλλά και παράθεση δεξίωσης στο φουαγιέ.

Μόνιμη γαστρεντερολόγος ανέλαβε καθήκοντα
Στο μεταξύ, με δεύτερο γιατρό ενισχύεται το γαστρεντερολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Βόλου. Ειδικότερα χθες ανέλαβε καθήκοντα μία μόνιμη ιατρός κλάδου ΕΣΥ, ειδικότητας διευθύντρια Γαστρεντερολογίας μετά από προκήρυξη.
Πλέον στο τμήμα εργάζονται η μία μόνιμη γιατρός και ένας επικουρικός γιατρός, ενώ υπάρχει ενίσχυση και ως προς τον εξοπλισμό.
Το γαστρεντερολογικό εξυπηρετεί τον κόσμο στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά και τους ασθενείς σε οτιδήποτε χρειαστεί.
Επίσης χθες έγινε και η πρόσληψη ενός επικουρικού ορθοπεδικού για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στην Ορθοπεδική Κλινική.
Το ενδιαφέρον της διοίκησης στρέφεται στην ολοκλήρωση της πρόσληψης των δέκα μόνιμων γιατρών για τα Επείγοντα, καθώς και του ογκολόγου γιατρού.
Μόλις ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των δέκα γιατρών στο ΤΕΠ και οριστεί διευθυντής, τότε θα αρχίσουν και οι εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων στα Επείγοντα στη βάση της νέας λειτουργίας που θέλει να προσδώσει η διοίκηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το